Uncategorized

Atentie la Update-ul Windows Antipiraterie chiar daca ai licenta!

Windows au scos un update foarte priculos menit sa distruga pirateria, el are si efect “primar” si “secundar” asupra utilizatorii de windows legitimi.

Daca ai windows piratat sau cum imi place mie sa spun pe sestache “din alte surse” cu actualizarile automate atunci trebuie sa ai mare atentie la ce update-uri sunt instalate pe sitemul tau pentu ca te poti trezi ca o cunostinta de-a mea care a coborat jos sa-si ia tigari si s-a trezit cu desktopul negru cu un mesaj ca windows nu este original si cu niste ferestre “in plus” deschise.

Daca ai update-ul acesta instalat pe calculator eu iti recomand sa reinstalezi windowsul si sa setezi actualizarile manuale pana dai de update-ul cu pricina si poti sa-l ascunzi “hide” cel putin in windows 7 si sa scapi de batai mari de cap.

Efectele secundare ale acestui update, si cele mai “nasoale” din punctul meu de vedere sunt ca acest update trimite informatii despre licenta windowsului tau catre serverele microsoft si nu pot fi blocate aceste transmisii. Deci chiar daca sa zicem ai bagat un patch ceva dupa ce ai facut update-ul pe ecran tot o sa vezi mesajul acela in coltul din dreapta jos si peste 90 de zile iar o sa-ti pice windowsul atunci cand acest update intreaba serverele microsoft daca windowsul tau este cu licenta originala.

Ca sa inchei aici paragraful despre cei cu windowsuri piratate va spun ca eu sunt total impotriva pirateriei si sa nu piratati niciodata mai ales daca sunteti novice pentru veti avea multe batai de cap si poate si alte batai avand in vedere ca pirateria este condamnata prin lege. Si ca sa fie eu sigur va spun ca informatiile legate de ce sa faceti in legatura cu update-ul acesta sunt doar pentru scopuri de documentare si a nu se folosi in nici o circumstanta pentru a continua sa folositi windows piratat. 😀

Care sunt efectele primare si secundare daca ai licenta originala windows va intrebati?

Efectele primare. Chiar daca aveti licenta ok acest update este cunoscut ca a dat teste fals pozitive si s-ar putea sa va puna si pe voi in gramada celor cu windows piratat chiar daca aveti licenta.

Efectele secundare sunt pentu ca intimitatea dumneavostra este pusa in pericol de acest update care are roluri comune a unui virus si anume de a transmite informatii legate de calculatorul vostru. Ei spun ca trimite doar daca ai licenta sau nu, dar nu poti fi sigur asa ca mai bine nu-l instalati de la inceput si evitati problemele.

Cum arata acest update va intrebati? Nu stiu ce cod are pentru alte siteme de operare, dar pentru WIndows 7 codul este KB71033.

Uitati ferestra cu descrierea update-ului (click pe imagine pentru a mari):

This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included within counterfit copies of Windows.

Text update periculos (sa gasiti la cautari web):

This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included within counterfit copies of Windows.

Ca sa traduc:

Acest update la Tehnologiile de Activare Windows detecteaza exploiturile de activare si falsifica a fisiere cheie de sistem Windows. Aceste exploituri incearca sa traca peste activarea Windows obisnuita si sunt incluse in copii de Windows falsificate.

In concluzie: Casca ochii, ca … stii continuarea.

Resurse (pentru doccumantare amanuntita) :

http://www.malludreams.com/entry.php?18-Beware-of-Microsoft-Windows-anti-piracy-update-KB71033

http://lauren.vortex.com/archive/000681.html

http://www.instantfundas.com/2010/02/beware-of-microsoft-windows-anti-piracy.html

http://gizmodo.com/5469764/microsoft-releasing-windows-7-anti+piracy-update-later-this-month

http://news.cnet.com/8301-13860_3-10451133-56.html

Nu sunt responsabil pentru continutul linkurilor de mai sus.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *