Uncategorized

Zapp se lauda ca reteaua lor nu a picat la cutremur

Zapp a emis un comunicat de presa prin care ne instiinteza ca reteaua Zapp a functionat fara probleme in timpul si dupa cutremur si ca apelurile la 112 au fost realizate cu succes.

Motivele pentru ca zapp nu a picat sunt: pentru foloseste tehnologia CDMA si pentru ca nu este asa de populara (nu au densitate mare de clienti pe aceasi celula).

In zona mea Vadafone a picat imediat deoarece este cea mai populara retea de telefonie mobila din sudul Romaniei, reteaua Cosmote cel putin in zona mea nu a fost afectata. Apelurile in de pe Romtelecom in reteaua Romtelecom au functionat dar apelurile de pe Romtelecom pe mobil nu functionau, cel mai probabil ca celulele vodafone erau supraincarcate.

Si populatia si operatorii cei mai populari (Orange si Vodafone) au lucrat ca acest lucru sa nu se mai intample cand un pericol devastator real in Romania.

Sa speram ca nu va trebui sa na luam telefoane prin satelit doar ca sa fim sigur ca apelurile noastre vor fi preluate in caz de urgenta reala cum fac cei in zona unde sunt uragane.

Totusi, daca detii resurse nu ar strica sa dai in jur de 1500 de euro pe un telefon Iridium (care are acoperire golabala inslusiv oceanele si poli de sud si nord) si 460$/an pentru a fi sigur ca apelul tau sa fie preluat in caz de un pericol real.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *