Vodafone Romania migreaza catre o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocol IP

Bucuresti, 10 Octombrie 2007 – Vodafone Romania va migra catre o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocolul IP, care inglobeaza cele mai recente standarde ale industriei de telecomunicatii.

Incepand din aprilie 2008, cand se va incheia acest proces de migrare, Vodafone Romania va utiliza o infrastructura de retea comuna pentru toate serviciile sale – 2G, 3G, voce fixa si date fixe – care va aduce o eficienta crescuta si un grad ridicat de disponibilitate a retelei.
“Vodafone Romania a decis trecerea la o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocol IP, implementand ultimele tehnologii si standarde ale industriei de telecomunicatii. Suntem, si in acest fel, consecventi strategiei noastre de a ne consolida pozitia de lider in inovatie si furnizor de servicii complete de comunicatii. Acest proiect ne va permite sa oferim in continuare servicii inovative clientilor nostri, bazate pe o retea flexibila si fiabila. In plus, vom fi in masura sa imbunatatim eficienta retelei noastre si sa asiguram dezvoltarea acesteia pe viitor, pentru a oferi cele mai bune servicii de comunicatii”, a spus Vishant Vora, Chief Technical Officer, Vodafone Romania.
Vodafone Romania a ales Huawei Technologies pentru dezvoltarea solutiei de migrare a retelei mobile de comutatie catre tehnologia bazata pe protocol IP.

Sursa: comunicatedepresa.ro

In sfarsit! Daca va fi ca in Statele Unite unde iti setezi un hotspot wifi acasa si vorbesti gratis in retea atata timp cat folosesti hotspotul, ar fi monumental, dar avand in minte istoria Vodafone unde nimic nu e gratis, probabil vor lansa un seriviciu de genul Blackbery unde spun ca este nelimitat, dar te limiteaza la un trafic patetic. Pe langa asta probabil te-ar taxa si pe echipamentul pe care il folosesti cu broadbandul propriu cu proximativ 100-150E sau trebuie sa faci contract cu un abonament in plus si ti l-ar da gratis in custodie.

A, si era sa uit, o sa trebuiasca sa-ti schimbi si telefonul daca nu ai un smatphone cu WiFi si Windows Mobile, cel mai probabil o sa-ti dea un telefon naspa care costa proximativ 30-50E cu functii limitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *