Uncategorized

VeeVo.ro un Vimeo made in Romania

VeeVo.ro este un site de video sharing romanesc care acum este in closed beta, adica ai nevoie de un anumit cod pentru a te inregistra.

Imediat ce incerci sa te inregistrezi procesul simplu de inregistrare iti poate aduce aminte de atunci cand te-ai inregistrat la un renumit site de video sharing numit Vimeo.

Cand imi administram contul am observat ca si paginatia si sitemul de rating este asemanator cu Vimeo dar acesta nu este un lucru negativ, vimeo avand cea mai buna calitate video de pe web pentru utilizatorii ca nu doresc sa scoata banul din buzunar.

veevo_frontpage

Am incercat ieri seara sa uploadez un filmulet asa de test dar nu am reusit. Astazi am avut succes si am uploadat un filmulet de 90MB in aproximativ 30 minute, un proces normal la viteza mea de upload de pe Clicknet.

Si procesul de upload este asemanatorul cu cel de la Vimeo, dar m-a deranjat ca nu-mi afiseaza viteza de upload, afiseaza doar timpul ramas si cat a uploadat din suma totala de megabyti.

veevo_upload

Acesta imagine este de ieri, astazi asa cum am spus mai sus intregul proces a durat aprozimativ 30 minute.

Dar sa termin cu elementele comune dintre veevo si vimeo si sa trec la o comparatie dintre veevo.ro si trilulilu.ro. Diferenta dintre cele doua din urma este semnificativa.

Veevo.ro este un site doar de video sharing deci nu o sa poti sa uploadezi manele, populara si poze cu tovarasii tai beti.

Trilulilu are popularitate mare mai ales la "bastinasii de Romania" care nu stiu engleza carora le este mai usor sa foloseasca acest serviciu in defavoarea site-urilor mai cunoscute care nu au o varianta in limba romana (youtube).

Veevo.ro este un site atractiv din punctul de vedere al interfetei grafice, usurintei in utilizare si in modulului de interactivitate cu prietenii.

Acest site pentru ca este in beta nu are nici o reclama implementata dar sa speram ca nu vor aborda reclamele overlay stupide si enervante cum sunt cele vodafone pe care le vedeti pe site-uri precum tmctv.ro si valute.ro.

Reclamele overlay daca nu stiti sunt acele care atunci cand ai trecut cursorul pe ele (si e greu sa nu treci avand in vedere ca sunt in partea de sus si atunci cand treci cursorul de pe bara de adrese in jos este locul exact unde nimeresti) preiau controlul paginii si trec peste content. Singurul mod de a scapa de ele este sa apesi pe un "X" atat de mic incat ai 10% sanse sa-l vezi si 2% sa-l nimeresti cu mouse-ul, unele nici nu au X-ul acela.

La ce mai trebuie lucrat: Desi acum poti sa sherezi un filmulet cu prietenii nu-ti da voie sa creezi caterogori de prieteni, sa alegi in a shera un filmulet doar cu un anumit prieten din lista de 200 prieteni pe care unii nici nu ii cunosti cu adevarat.

O rezolutie imbunatatita de cel putin 920 pixeli pe orizontala ar fi un punct atractiv pentru cei ce au camere HD si vor sa se dea cei mai tari din parcare.

Sa speram ca in viitor acest serviciu va filtra mai bine decat alte servicii videoclipurile pe care utilizatorii le-au inregistrat de pe taraf TV sau alte materiale la care utilizatorii nu au drepturile de autor, desi sunt asa de populare.

Comparatie:

Veevo.ro:

Vimeo:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *