Uncategorized

Toolbar-ul dauneaza grav sanatatii

Daca ai macar un toolbar instalat pe calculator insemna ca esti un noob (incepator) asa ca dezinstaleaza-le pe toate acum.

Sunt multe persoane incepatoare in ce priveste calculatoarele care se umplu de toolbaruri in internet explorer 6 pentru ca nu stiu cum sa-si instaleze corect un pachet de software si nici nu se uita la ce instaleaza si isi umplu calculatoarele de tot felul de gunoie si apoi se mira de le li s-a ingreunat calculatorul, de ce nu pot sa vada pagini web doar in jumatate de ecran.

Incepator nu este o jignire, asa ca nu va simtit jigniti daca va incadrati in categoria de mai sus, stiu multe persoane in categoria de mai sus, inclusiv in familia mea.

Prima data asfel de persoane se molipsesc cu yahoo toolbar cand instaleaza yahoo messenger pentru ca nu au rabdare sau nu stiu sa debifeze multe optiuni cu gunoie pe care producatorii de soft spcial le pun bifate ca default sa deverseze incepatorilor gunoiele lor pe care nici un power user nu le accepta.

Regula 1 de baza: Cand instalezi un pachet de soft stai minim 2 minute pe ficare pagina pana sa apesi next apoi debifeaza tot e nu contine cuvantul “shortcut”, producatorii au facut in asa fel incat sa nu-ti dea voie sa debifezi pachetul principal de soft.

Regula 2 de baza: Cand te pun sa alegi dintre “Custom” si “Typical”, intotdeauna, FARA EXCEPTII, alege Custom si debifeaza tot nu iti este necesar.

Mai instalati un client de torenti, iar toolbar, instalati deamon tools, iar toolbar si tot asa pana cand va ocupa jumatate din ecran cand navigati pe internet.

Poate va intrebati de ce producatorii de soft va umplu calculatorul cu toate gunoiele de soft de care nu aveti nevoie si exista un singur motiv: BANII. Cand folositi un anumit toolbar producatorul respectiv ia bani de la motorul de cautare care este inclus in toolbar.

Daca ai internet explorer 6 (aflii in meniul Help > About IE) nu ai nevoie de toolbar-uri ca sa poti sa ai motor de cautare incorporat, ai nevoie sa scapi rapid de IE 6 si sa instalezi Internet Explorer 8 cat mai curand.

Internet Explorer 8 vine cu o casuta de search pe care o poti seta cu orice motor de cautare vrei tu si nu mai ai nevoie de NICI UN TOOLBAR, asa ca intra in Control Panel > Add Remove Software si cauta orice soft ca include cuvantul “toolbar” si apasa butonul Uninstall.

Toolbarul deuneaza sanatatii calculatorului dumneavoastra ingreunandu-l si sanatatii dumneavoastra, odata cu reducerea dimensiunii ecranului destinat pentru paginile de internet va trebui sa va aplecati capul mai tot timpul cand navigati pe internet, lucru care va pot crea tot felul de probleme medicale care va trebui sa va intrebati doctorul ca sa le aflati, eu insanatosesc doar calculatoare.

Odata ce veti instala Internet Explorer 8 veti scapa si de potentiali virusi, pentru ca nu este un browser cu gauri de securitate precum IE 6 si vi se vor incarca si paginile de internet mai repede.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *