Televiziune prin satelit HD in Romania prin AKTA

hd akta Stirea nu este noua, dar poate multa lumea nu a auzit ca vechiul MaxTV acum sub numele de AKTA retransmite TVR-ul HD prin satelit, asa ca daca ai un LCD TV sau o plasma poti sa te bucuri din plin de rezolutia imbunatatita.

Mai avem pana si toate celelalte televiziuni private (pe langa protv) vor invesi in echipamente HD, ar fi bine sa se dea o lege sa-i oblige sa treaca pe HD la fel ca in Statele Unite, dar mai avem pana parlamentari vor sti de la ce vine HD, dar pana sa se implementeze o asemenea lege.

7 Responses to Televiziune prin satelit HD in Romania prin AKTA

 1. bogdan says:

  HD nu este acelasi lucru cu semnal digital care este obligatoriu in state. pe semnal digital se poate transmite semnal SD sau HD

 2. Allex Radu says:

  E ca si cum poti sa intregistrezi cu o camera HD si SD, dar cine face lucrul acesta?

 3. ovidiu says:

  La fel este si in UK si poate la fel in toate statele UE (semnal digital). Dar daca ne referim la Akta, eu va spun sincer ca in luna Noiembrie (cind imi expira contractul) voi renunta la ei dupa 3-4 ani. Au fost buni, poate mai sunt buni dar de o luna nu-mi mai merg decit 2 programe. Cind i-am intrebat ce se intimpla, raspunsul lor a fost ca nu au solutie la problema mea. Asa dar sa-i f….. si renunt la ei. Despre HD la Akta? Odata aveau oferte ptr asa ceva dar acum cind am vorbit cu ei despre asta mi-au ris in telefon. Verificat-le site-ul de curiozitate.

  Ce mi se pare interesant in Romania acum ar fi DLOCE INTERACTIV dar nu stiu sigur daca merge si aici in UK – s-ar putea sa mearga doar acolo…. Stie cineva mai mute despre asta? Adica se poate monta antena, cauti programele si ai toate faciitatile lui DOLCE INTERACTIV (incl HD) si aici in UK? Daca cineva ma poate lamuri ii multumesc.

  Ovidiu

 4. ovidiu says:

  Apropos, stiu multe despre HD, stiu care-i ideea, am tv HD ready, vreau doar sa stiu daca DOLCE INTERACTIV ar merge si in UK odata ce am abonament la ei (si receiver, sigur)

  • Allex Radu says:

   Salut ovidiu. Eu nu stiu cat de buni sunt aia de la akta eu doar am scris articolul pentru ca erau primii (si singurii la data respectiva) care ofereau HD la nivel national, acum sunt mai multe oferte HD.

   Cred ca faci un pic confunzie in ce priveste Dolce Interactiv. Dolce Interactiv nu este prin satelit, este doar prin tehnologie IP si este limitat in principalele orase din Romania, si nici ales nu sunt toate deci daca esti in UK ia-ti gandul de la dolce interactiv.

   Dolce normal este prin satelit si ofera si un pachet HD care este destul de costisitor, acesta este pachetul dolce HD (doar canalele HD) dar trebuie luat in combinatie cu unul din pachetele normale principale.

   In ce priveste receptia serviciului HD in UK, depinde unde esti in UK.

   Sa explic:
   Dolce foloseste satelitul Hellas Sat pentru a trimite programele. Majoritatea cu exceptia celor unguresti sunt transmire pe beam-ul F1 iar din ce vad eu pe harta toata regiunea anglia este acoperita in raza optima dar restul UK-ului nu este aria optima este la periferia ariei optime oricum chiar daca esti in londra s-ar putea sa ai nevoie de o antena cu un diamentru un pic mai mare decat cele folosite in Romania.

   Detalii despre programele dolce de pe Hellsa Sat 2: http://www.lyngsat.com/packages/dolce_sid.html

   Harta de acoperire pentru beam-ul F1: http://www.hellas-sat.net/default.php?pname=Cover

   Dar voi in UK aveti multi mai multe canale HD si mult mai bune canale in general fata de ce in Romania, in locul tau m-as abona acolo si as uita de canalele romanesti.

  • dino says:

   Dolce se capteaza f bine si in sudul Angliei: EIRP intre 52 si 55 (maxim) dBW, 50 dBW in Nordul Angliei – eu il captez f bine in Franta, m-am abonat doar pt canalele HD, nu pt mocirla canalelor de stiri.

   • allexradu says:

    Nu as plati pentru canalele alea putine HD la dolce daca as fi in Anglia, acolo sunt pachete cu zeci de canale HD banuiesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *