Uncategorized

Tarifele Orange la internet in roaming tot costa mult chiar si dupa reducerea de 46%

Incepand din 25 ianuarie, clientii Orange cu abonament au tarife mai mici pentru serviciile de date in cele 66 de tari cu care Orange are acorduri de roaming GPRS. Astfel, 1 MB de trafic in roaming intr-o retea din Spania costa 6 EUR , fata de tariful anterior de 9,25 EUR. Similar, 1 MB de trafic costa, de acum, 7 EUR in roaming in Turcia fata de 9,25 EUR, 8 EUR in China fata de 11 EUR, 9 EUR in Brazilia fata de 11 EUR si 11 EUR in Australia fata de 15,5 EUR.
Atunci cand calatoresc in Europa, abonatii Orange pot beneficia de tariful special de 5 EUR pentru 1 MB de trafic de date, daca selecteaza una dintre retelele preferate din tarile comunitatii. Lista completa cu retelele preferate si noile tarife de roaming este disponibila la adresa http://www.orange.ro/roaming/tarife-gprs-ro.html.
Lansarea unor pachete de date cu trafic inclus in roaming le da clientilor Orange posibilitatea de a face transfer de date cu costuri si mai reduse atunci cand se afla in roaming in spatiul comunitar. Astfel, un pachet cu 10 MB de trafic inclus costa 40 EUR, 15 MB costa 55 EUR, 20 MB costa 70 EUR, iar pachetul de 50 MB costa 160 EUR.

Au redus tarifele la traficul de date in roaming pentru ca concura cu Vodafone care ofera trafic de date in retele Vodafone din strainatate cu 6EUR.

Pachetele incepand de la 40EUR pentru 10MB de trafic inclus mi se par pur si simplu stupide, de 40EUR iti ei o carta pre-platita in tara in care pleci si stai pe net de pe telefon de te plictisesti, dar vine si treaba complicata ca trebuie sa-ti configurezi telefonul sa mearga cu internetul mobil de la compania respectiva si va trebui sa suni la relatii cu clientii, ceea ce nu este frumos mai ales daca nu stii limba locala si esti habarnist la engleza.

Nu mai imi dati explicatii ca ati facut voi rusa in liceu pentru ca nu imi pasa, cei care vor sa invete engleza nu se bazeaza pe ce invata in liceu, pun mana pe carte.

Dar de ce sa te bazezi doar pe GPRS, daca ai un telefon cu WIFI (daca ai dat o caruta de bani pe telefon ar trebui sa aiba wifi) si in caz ca iti permiti sa platesti 6euro/megabyte cred ca iti permiti sa platesti aproximativ 9euro/luna pentru acces wifi in hotel si in orasul in care pleci. Bineinteles ca nu orice hotel are wifi.

Da, e adevarat ca wifi nu este peste tot dar cred ca tot este mai avantajos sa ai viteza mare in cateva locatii decat sa ai acces gprs scump in tot orasul.

Daca totusi crezi ca e mai bine sa ai internet mobil in roaming cred ca e mai bine sa-ti cumperi o cartela preplatita si sa incarci pe ea cateva zeci de euro, mai bine decat sa-ti vina factura in cutie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *