Uncategorized

Taie timpul de pornire (boot) al pc-ului cu Soluto

Cand instalezi windows-ul sau cand iti cumperi un pc nou calculatorul tau booteaza (porneste) mai repede dar dupa ce iti instalezi programele necesare cu timpul durata de boot se mareste si acest lucru este cauzat de diferite aplicatii care au componente care se incarca odata cu pornirea calculatorului.

Modul avansat de taia din timpul de boot este sa intrii la start la run si sa scrii “msconfig” iar apoi sa dai la tabul “Starup” si sa debifezi programele care nu mai ai nevoie. Dar de unde stii de ce programe nu mai ai nevoie daca nu este un utilizator avansat?

Aici intervine programul gratuit Soluto care nu numai ca iti arata timpul de bootare total dar si timpul care ii ia unei aplicatii din startup sa se incarce si iti arata programele care sunt usor de scos fara consecinta, programele care pot fi scoase partial (mai mult pentru utilizatori avansati) si iti arata pentru fiecare aplicatie descrierea si timpul pe care l-ai economisit scotand acele aplicatii de la boot.

Daca de exemplu ai iTunes si un ipod, in loc sa pui pe pauza aplicatia care da voie programului itunes sa vada ipod-ul pot sa il pui sa se incarce atunci cand calculatorul nu face nimic si acest lucru iti salveaza timpul de bootare.

Poti sa vezi mai jos cat timp am salvat de la bootare si cate aplicatii am scos:

Soluto

Programul foloseste o baza de data de timp open source (la care poti sa introduci si tu programele pe care Soluto nu le cunoste) care se actualizeaza tot timpul, deci poti fi sigur ca si cele mai noi aplicatii vor fi acoperite foarte rapid de catre comunitate.

Si daca ai scos din greseala un porgram de care ai nevoie sa pornesca automat atunci poti sa-l pui la loc cu un singur click.

Descriere program Instalare si folosire

Acum ramane intrebarea ce vei face cu minutele salvate? Descarca folosind butonul de mai jos.

download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *