Uncategorized

SMS-urile Twitter nu vor mai veni din UK dar in curand vor veni din Romania

twitter Daca folosesti serviciul twitter stii ca au o optiune prin care poti sa primesti pe mobil updaturile prietenilor tai sau a "celebritatilor" tale favorite.

Aceste SMS-uri veneau de pe numarul din UK +44 762 480 1423 iar atunci cand vroiai sa raspunzi direct de pe mobil la un mesaj sau sa scrii propriu tau Twit trebuia sa dai un SMS international care costa aproximativ 0.20€.

Acum acest serviciu nu mai este disponibil pentru cei ce utilizau numarul din United Kingdom (Marea Britanie) deoarece ii costau o caruta de bani aceste SMS-uri si nu-si scoteau parleala, intraga explicatie pe blogul twitter.

Desi nu vei mai putea sa primesti SMS-uri de la numarul mai sus mentionat vei putea sa-ti trimiti mesajele folosind tot acelasi numar. Doar serviciul din UK a fost afectat, serviciile de SMS din Canada, India si Statele Unite raman functionale.

Vestea buna:

Twitter will be introducing several new, local SMS numbers in countries throughout Europe, in the coming weeks and months.

Sa speram ca Twitter va inchea un parteneriat macar cu un operator din Romania pentru ca daca va alege Spania, de exemplu, tot acelasi tarif te va costa ca sa trimiti mesaje.

Eu folosesc clientul meu de e-mail de pe mobil pentru a trimite mesaje prin Pring.fm catre toate retelele mele sociale si Opera Mini pentru a vedea updaturile prietenilor de pe telefon.

11 Comments

 • sorin

  E clar,s-a terminat si cu twitter!Vezi sa nu mai vina asa de curand sau deloc SMS-uri in RO sau chiar in restul Europei!Gargara! Nu de alta,dar nu cred ca operatorii nostri sunt asa de interesati sa folosesti serviciile altora, ba din contră.Tin bine minte cum erau blocate SMS-uri de la site-uri internationale pe vremea cand inca mai existau gratis. Uneori erau si probleme la twitter: zile in sir nu primeam SMS-uri in RO de parca erau blocate.Iar chestia cu cheltuieli de cica 1.000 de euro pe an (daca am retinut bine) pt. SMS-urile primite de un membru mi se pare chiar exagerata. De parca nu stiau dinainte.Eu cel putin nici macar nu consumam toate cele 250 de credite acordate pe saptamana.

 • Allex Radu

  Este posibil ca pana nu-si implementeaza un model de business sa nu mai avem aceste serviciu.

  Si acel model de business ar fi reclame pe site si in fiecare sms twitter cel mai probabil.

  Atunci le-ar conveni.

  Probabil sperau sa-si implementeze acest model de business curand dar ceva nu a mers.

  Vodafone ar putea sa ofere un serviciu Twitter in care iti trimit totate mesajele din Feed-ul (fluxul) de twitter contra cost.

 • Switter

  Va recomand sa folositi http://www.switter.com Trebuie doar sa te inregistrezi pentru a-ti actualiza contul twitter folosind Yahoo Messenger sau SMS trimitind mesaj cu textul "TW mesaj tau" la numarul +40746148148 – cu acces international – sau la 1800 – cu acces numai din RO (ambele cu tarif normal)!

  • Allex Radu

   Eu cred ca e mai bine sa puneti pagini in romana cand intrii pe domeniu deoarece nu cred alti clienti din alta tara vor sa trimita mesaje internationale catre Romania ca sa actualizeze twitterul. Si tot nu am inteles din descrierea de pe site cum poti sa primesti pe telefon mesaje de la useri de-i urmaresti pe twitter.

 • dan

  raspunde-mi te rog la o intrebare, deoarece sunt incepator.

  m-am inscris pe twitter, am dat follow catorva useri, si apoi am vrut sa-mi inscriu telefonul, pentru a primi (inteleg, gratis) sms-uri cu mesajele lor. dar acolo la “choose your country” nu exista romania. si deci nu mi-am putut inscrie telefonul.

  spune-mi te rog, ce fac, cum imi inscriu telefonul (pe cosmote, un abonament simplu de vreo 80 de minute) pentru a primi sms-uri la fiecare postare? nu doresc sa scriu, doar sa primesc sms-urile.

  e singurul lucru pe care nu am reusit cu nici un pret sa-l inteleg, ca incepator, si pe care nu-l vad explicat nicaieri.

  iti multumesc.

  • Allex Radu

   Nu se poate fara sa platesti, twitter a desfiintat acesta functionalitate de vreo 1 an jumatate. A fost o chestiune de costuri, nu mai vroiau sa platesca pentru sms-uri cand sunt atatea smarphonuri care fie au aplicatie de twitter (iPhone, Telefoanele cu Android (ex. Motorola Milestone) si blackberry).

   Daca ai telefon cu e-mail (in lista de functionalitati) poti sa-ti iei o extraoptiune de date si sa primesti twitt-urile pe e-mail ca sa nu te taxeze pentru fiecare mesaj in parte.

   Daca vrei sa platesti pe mesaj sau pe pachet de mesje recomand http://www.switter.com, ultima data cand l-am folosit (ca bata tester) am primit intr-un minut in jur de 100 mesaje pe telefon cu twitt-urile din urma dar sa speram ca l-au rafinat de cand i-am anuntat de acest astepect.

   Oricum eu cred ca idea cu e-mail-ul e mai buna pentru ca platesti doar 2.98 Euro (extraoptiunea Wireless Internet 12) si primesti 12 mega de trafic cu care poti sa primesti sute de twitt-uri (daca nu verifici prea des).

   Daca te intereseaza revino cu un comentariu si iti spun exact ce cont de e-mail sa faci, cum sa-l setezi si cum sa primesti pe contul de e-mail twitt-uri.

   Daca tot esti pe twitter ai putea sa ma urmaresti la http://twitter.com/AllexRadu daca vrei.

  • Allex Radu

   Pentru a primi mesaje twitter (si pentru a trimite) ai nevoie de o adresa de e-mail care foloseste POP3 si/sau IMAP, si trebuie sa dedici acesta adresa de e-mail numai pentru twitter, daca nu vrei sa primesti SPAM pe telefonul mobil.

   Recomandarea mea este Google Mail (cunoscut si de GMAIL) http://www.Gmail.com

   Te inregistrezi, apoi te loghezi in contul tau de e-mail si apesi pe linkul din dreapta sus numit "Setari" apoi apesi pe tabul "Redirectionare si POP/IMAP" si selectezi ca in imaginea de mai jos si apesi "salvati modificarile".

   Pentru a primi mesaje twitter (si pentru a trimite) trebuie sa te inregistrezi pe site-ul http://www.tweetbymail.com . Dupa ce te inregistrezi o sa primesti mesajule twitter pe e-mail.

   Acum mai ramane si sa configurezi clientul de e-mail de pe telefonul tau, si in primul rand depinde ce telefon ai. Uite setarile pentru urmatoarele telefoane apoi o sa-ti spun cum sa faci setari manuale pentru orice telefon cu client de e-mail.
   http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answ

   Configurarea manuala IMAP:
   Server IMAP: imap.gmail.com
   SSL: DA
   Port IMAP: 993
   Server SMTP: smtp.gmail.com
   SSL: DA
   Port SMTP: 465 sau 587
   Nume Cont: inlocuieste_aici_cu_contul_tau@gmail.com
   Adresa E-mail: inlocuieste_aici_cu_contul_tau@gmail.com
   Parola: Parola TA
   Serverul SMTP are nevoie de logare asa ca bifeaza.
   Verificare E-mail: Cel putin la 1 ora (recomandat pentru a nu consuma mult trafic)

   Configurare manuala POP3:
   Server POP3: pop.gmail.com
   SSL: DA
   Port POP3: 995
   Server SMTP: smtp.gmail.com
   SSL: DA
   Port SMTP: 465 sau 587
   Nume Cont: inlocuieste_aici_cu_contul_tau@gmail.com
   Adresa E-mail: inlocuieste_aici_cu_contul_tau@gmail.com
   Parola: Parola TA
   Serverul SMTP are nevoie de logare asa ca bifeaza.
   Verificare E-mail: Cel putin la 1 ora (recomandat pentru a nu consuma mult trafic)

   Daca vrei sa verifici e-mail-ul manual si pe un telefon care nu are client de e-mail dar suporta aplicatii java poti sa descarci aplicatia JAVA interactiva GMAIL for Mobile: http://www.google.com/mobile/mail/

   Daca vrei sa primesti mesaje de pe twitter mai des de 1 ora iti sugerez un plan de date de cel putin 100 megabyti.

   Ideal ar fi sa setezi IMAP daca suporta telefonul tau.

   Nu recomand utilizarea de mai sus cu planuri de date bazate pe timp sau pe fara trafic inclus datoria faptului ca vei avea costuri mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *