Uncategorized

Romtelecom Voce Online (VoIP) schimba tarifarea

Am scris un articol pe la inceputul anului un articol  in care am abordat pe larg serviciul de telefonie IP oferit de Romtelecom, utilitatea lui si cum se compara cu serviciile oferite de Skype, asa ca daca nu stii despre ce vorbesc te invit sa citesti intai acel articol.

Am primit azi un e-mail care imi aducea la cunostinta schimbarea modului in care se face tarifarea si cred ca o sa vi se para un pic ciudata:

Apeluri in Romania

Tarif Euro/min cu TVA

Retele de telefonie fixa

Numere de tipul 02â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡

0,0124

Numere de tipul 03â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡

0,0186

Retele de telefonie mobila

Numere de tipul 071â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 076â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡

0,0124

Numere de tipul 072â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 073â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 074â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 075â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 077â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 078â–¡.â–¡â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡

0,0868

Voce Online

Numere de tipul 0373.3â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡, 0373.4â–¡â–¡.â–¡â–¡â–¡

0

Dupa cum vedeti tarifarea se face in functie de tipul de numar si nu de reteaua apelata indiferent daca numarul respectiv este portat sau nu.

Acest lucru ofera clientilor siguranta pentru ca vor stii exact cat vor plati daca vor suna un anumit numar si nu vor mai trebui sa se intereseze sa vada daca numarul respectiv este portat sau nu sau sa aiba o surpriza dupa sfarsitul apelului.

Alt beneficiu este ca puteti sa sunati pe numare Cosmote cu doar 1 eurocent pe minut fara tva de oriunde ati fi in lume si chiar daca un client se muta de pe cosmote si-i porteaza numarul tot puteti sa-l sunati la acelasi tarif.

Cred ca odata cu noua tarifare Romtelecom prefera sa preia riscul portarii unui numar deoarece procentul numerelor portate nu este atat de mare, in special numerele portate de pe cosmote pe retele precum Orange sau Vodafone.

Oare acesta tarifare reprezinta “viitorul”?, va folosi Romtelecom aceasi tarifare si pentru abonamentele de voce fixa?, se vor alinia si Vodafone si Orange la noua tarifare? Ramane de vazut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *