Uncategorized

Romtelecom redirectioneaza abuziv paginile inexistente catre okidoki.ro

Daca ai clicknet si tastezi o adresa gresita sau un domeniu care nu exista de exemplu Blog.Allex sau Google.cos in loc de .com nu mai primesti din partea browserului un mesaj de eroare,  romtelecom face browserul sa creada ca exista asemenea adresa si o redirectioneaza catre campul de cautare al unui motor de cautare numit okidoki.ro care este detinut de o firma cu numele MediaPro Interactiv SRL si banuiala mea este ca acest SLR este detinut fie de Romtelecom fie de un alt brand al OTE cum ar fi Zapp sau Cosmote sau direct de OTE, dar nu va pot spune acest lucru precis.

De ce banuiesc eu ca motorul de cautare okidoki.ro este detinut de Romtelecom, pentru ca este un motor de cautare relativ nou fara reclame sau cel putin eu nu am vazut reclame pe site si pentru Romtelecom acest lucru nu ar insemna mare lucru daca nu ar dori sa-si faca masiv reclama la acest motor de cautare.

Daca vroiau sa faca banul gramada isi faceau cont de adsense si puneau reclame google, nu un motor de cautare de care nu a auzit nimeni detinut de un srl.

Si desi okidoki.ro are un parteneriat pentru site-uri de gen afiliere nu cred eu ca Romtelecom ar avea incredere si ar face atata tevatura pentru ca sa faca 5 centi pe redirectionare sau cat or plati firma acesta mica.

Hai sa ne mutam privirea de la okidoki.ro si sa ne-o indreptat spre Romtelecom care se cam foloseste abuziv de acesta functionalitate.

E adevarat ca daca ai gresit adresa vei gasi cel mai probabil un link catre adresa cautata dar nu cred ca este moral ca Romtelecom sa se joace cu astfel de adrese gresite.

Au mai fost ISP-uri in State care au practicat strategii similare si nici acolo nu au fost bine venite, totusi daca Romtelecom pune la bataie si spatiu in factura de la telefon ca sa vanda reclame nu stiu daca ar trebui sa ne mai mire acesta masura abuziva.

pagina inexistenta

Tineti minte, faceti o greseala si altul face bani asa ca nu faceti greseli.

11 Comments

 • ene

  Mie mi face figuri cu siteuri consacrate ( ex: You tube, brothersoft, etc tastand corect!!!!). Am sunat la ei si au zis ca vor remedia, am revenit inca odata si , deja nervos, le am spus ca renunt la contract! Ma pish pe ei! In situatia asta mi au spus sa fac niste modificari in Local area Conection TCP/IP , respectiv DNS sa l trec pe manual. Jigodii! Nenorociti! Chiar ma gandesc sa renunt la ei, dupa Astra, acum Okidoki! Sa i f in gura de hoti!

  • Allex Radu

   Si am avut zilele astea doua o problema cu youtube, nu mergeau video-urile 720p, se incarcau greu, dar acum totul e ok, merg si alea 1080p. Probabil a fost o problema de dns.

   Si daca vrei poti sa scoti redirectionarea okidoki.

 • kucuk

  L-am dezactivat. Am fost happy. A reaparut dupa doua zile. Se pare ca e indestructibil, ca Terminator. Ori ne indreptam spre o cenzura tip China sau Iran…

  Acum cateva minute am reusit din nou dezactivarea. Astept "I'll be back…"

  • Allex Radu

   Poti sa-l dezactivezi si manual daca stii cum sa modifici dns-urile.

   In mod normal dns-uri cu reclama sunt urmatoarele:
   193.231.100.130
   193.231.100.134

   Iar dns-urile fara reclama sunt:
   193.231.100.120
   193.231.100.124

   Vezi ca daca schimbi dns-uri nu mai apara niciodata reclamele, vezi ca este un ghid pe acea pagina de dezactivare cum sa schimbi dns-urile.

   Eu le-am schimbat de pe ruterul meu wireless care este conectat la modem dar tu poti sa urmezi ghidul acela de dezactivare manuala, e mult mai rapid decat sa stai sa astepti.

   Atata timp cat ai dns-urile cu 120 si 124 la sfarsit nu vei avea reclame si schibarea e rapida. Poti sa vezi ce dns ai acum mergand la Start > RUN > "cmd" > "IPCONFIG /all" . Ce e in ghilimele trebuie sa tastezi tu.

 • cristik

  Eu am patit faza asta cu pagini valabile, nu reuseam nicicum sa descarc niste driver-re de la hp. Cum am trecut pe DNS-ul de la Google, cum am reusit sa accesez paginile respective.

  Niste nesimiti… Oare o reclamatie la OPC i-ar mai calma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *