RCS&RDS a devenit primul operator 4play din Romania

RCS&RDS, cel mai mare jucator de pe piata locala de cablu TV, a devenit primul furnizor din Romania de servicii IT&C complete: telefonie fixa si mobila, internet si cablu TV, prin lansarea serviciului de telefonie mobila DigiMobil. In acest moment, operatorul ataca un domeniu in stadiu de experiment in restul lumii, denumit – generic – quadruple play.

Compania nu a facut niciun anunt oficial legat de acest subiect, insa Ionut Tarcea, directorul de marketing al RCS&RDS a declarat pentru Business Standard ca serviciul de voce mobila disponibil in Oradea “este, de fapt, un test al retelei, pentru ca vrem sa fim siguri intai ca totul merge bine. Pana la sfarsitul anului, vom anunta mai multe orase in care serviciul nostru mobil va fi disponibil”.

Dinu Malacopol, Director UPC Business, concurentul direct al RCS&RDS, a declarat pentru Business Standard ca “o astfel de investitie, de cateva sute de milioane de euro, nu se justifica, mai ales in conditiile in care, in Romania, exista deja patru jucatori foarte puternici pe piata (Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp – n.red.). Timing-ul nu este nici el din cele mai potrivite.

Citeste articolul complet.

Technologia folosita este UMTS, care este 3g-ul pentru CDMA, folosit in Statele Unite, telefoanele fabricate pentru Europa care au 3G nu o sa fie compatibile cu 3G-ul UMTS.

Nici unul din telefoanele la moda nu o sa functioneze cu acest serviciu, ei vor trebui sa comande telefoane speciale pentru Statele Unite care, ca si acolo, o sa apara mult dupa ce nu mai sunt asa de cautate.

3G-ul este o technologie scumpa pe care nici macar Orange si Vodafone nu au reusit sa-si faca o acoperire “consistenta” fiind prezenti numai in orasele mari si medii. Cine ar plati un abonament pentru un telefon care isi piede semnalul la 40Km la iesirea din oras?

Numai sa aibe serviciu de internet mobil cu acoperire mare si la preturi asmenatoare cu cel pentru internetul fix de mare viteza (broadband) si carduri pentru laptop (Express Card) altfel,
in caz ca se vor zgarci la bani si vor percepe taxe astronomice precum competitorii, nu vad un succes.

Cat ce priveste primul 4play din Romania, editorilor de la Business Standard, nu ati auzit de Romtelecom si Cosmote nu sunt chiar aceiasi firma dar au actionariat comun, fiind proprietatea OTE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *