Uncategorized

Razboiul Cartelelor de Internet: Vodafone vs. Orange vs. Cosmote

Am scris articole individuale despre aceste cartele asa ca te invit sa le cititi daca doriti sa stiti mai multe despre un anumit serviciu sau sa intelegeti mai bine acest articol:

Batalia 1: Acoperire

Vodafone

Orange

Cosmote

Acoperire Date Vodafone Acoperire Orange Acperire Cosmote

Click imagini pentru a vedea acoperire la in zone pe care te intereseaza.

Avertisment. Pentru ca Vodafone crede ca poate sa pacaleasca lumea si ei nu diferentiaza acoperirea 3G de acoperirea GPRS (majoritara).

Majoritatea Acoperii

Locul la nr de Orase cu 3G

Vodafone

GPRS

2

Orange

EDGE

1

Cosmote

EDGE

3

Castigator: Orange
Orange are 3G in cele mai multe orase iar EDGE care este o viteza acceptabila in restul teritoriului acoperit.

Batalia 2: Viteza Maxima / Viteza non-3G

  Viteza Maxima Viteza Medie Viteza non-3G
Vodafone 21.6 Mbps 3.6 / 7.2 Mbps 80.0 kbit/s
Orange 14.4 Mbps 3.6 /7.2 MBps 236.8 kbit/s
Cosmote 21.6 Mbps 3.6 /7.2 MBps 236.8 kbit/s
Castigator: Cosmote
Desi viteza maxima este greu atinsa, Cosmote are viteza maxima de 21.6 mostenita de la Zapp iar in restul teritorului o viteza medie si non-3G buna.
 
Batalia 3: Pretul de entry level
  Pret Trafic Valabilitate
Vodafone 5 euro 0.5 GB 10 zile
Orange 5 euro 0.5 GB 15 zile
Cosmote 2 euro 0.5 GB 2 zile
Castigator: Cosmote
Pretul este mai important decat valabilitatea deoarece cei mai multi utilizatori entery level vor folosi unul dintre aceste pachete pentru a avea internet atunci cand pleaca intr-un weekend din localitate iar de cele mai multe ori utilizatorii nu vor mai folosi restul din valabilitate deoarece vor avea internet acasa mult mai rapid iar saptamana viitoare nu vor mai pleca iar. De 5 euro poti sa-ti iei doar acele 2 weekend-uri in care chiar ai nevoie de internet si tot iti mai ramane 1 euro.
Batalia 4: Pret / Oferta de bun venit
  Pret Pachet Cartela Pret Pachet Cartela + Modem Credit initial
Vodafone 119.23 lei[1] 0
Orange gratis 153.08 lei[1] 100 MB
Cosmote 52.72 lei[1] 179 lei[2] 10 euro
Castigator: Orange
Desi modemul este mai scump decat la vodafone cu aproximativ 30 de lei, faptul ca poti comanda cartela gratis si ca primesti si cei 100 MB trafic de inceput este cea mai buna oferta de bun venit.
Batalia 5: Cati Mega primesti de 1 euro
  Planul Entry Plan 1 GB Plan 10/11 € Plan 20 €
Vodafone 102 128 186 204
Orange 102 153 256
Cosmote 256 204 204
Nota. In aceasta “batalie” comaram cantitatea de date, masurata in megabyti, primita in diferitele oferte pentru fiecare euro platit. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.
 
Castigator: Cosmote
Cand este vorba de cea mai mare cantitate de date pe euro Cosmote este lider, avand cele mai ieftine planuri de date. Nu va lasati pacaliti de acesta batalie pentru ca doar planul de 10 euro este valabil 1 luna, celelalte avand valabilitate mai mica.
 
Batalia 6: Valabilitate
  Planul Entry Plan 1 GB Plan 10/11 € Plan 20 €
Vodafone 10 zile 30 zile 30 zile 30 zile
Orange 15 zile 30 zile 30 zile
Cosmote 2 zile 7 zile 30 zile
Castigator: Vodafone
Daca valabilitatea internetului mobil este criteriul cel mai important, Vodafone are planuri de 30 zile incepand de la 8 euro.
 
Batalia 7: Cel mai mare plan
  Planul cel mai mare Pret in euro cu TVA
Vodafone 8 GB 30
Orange 5 GB 20
Cosmote 2 GB 10
Castigator: Vodafone
Daca esti maniac pe internet si cand pleci din oras (in alt oras) vrei sa ai internet si sa descarci mult si iti permiti sa platesti in plus atunci Vodafone este providerul pe care il cauti.
 
Eu le-am comparat ofertele in cele sapte batalii, castigatorul adevarat este cel care iti ofera exact ce cauti tu, totul depinde de cerintele si prioritatile tale.
 
[1] Pret cu TVA convertit din euro la data de 18.09.2010. 1 euro = 4.2523. Pretul poate varia, consultati oferta de pe site-ul oficial pentru a afla pretul actual.
[2] Pretul poate varia, consulta site-ul oficial pentru pretul actual.

5 Comments

 • sumomanu

  Doresc sa renunt la contractul care expira in luna decembrie 2010 si sa-mi pastrez numarul de telefon pe care il aveam si inainte de a incepe contractul. La centrul Orange de la Carrefour Iasi mi s-a spus ca ei imi pot doar rezilia contractul si daca doresc sa-mi pastrez numarul trebuie sa contactez telefonic serviciul 456 . La serviciul 456 , domnul Bogdan Popescu mi a spus ca nu el se ocupa de rezilierea contractelor insa problema mea va fi transmisa mai departe celor care "se ocupa". Nestiiind ca am dat peste femeia de servici si dorind sa vorbesc direct cu cei care "se ocupa" , mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil. Bataia de joc este evidenta, sint pus pe drumuri si pasat aiurea, conform standardelor Orange.

  • Allex Radu

   In inteleg frustarea, nici o companie nu vrea sa reziliezi contractele cu ei si deobicei incerca sa-ti ofere ceva in plus ca sa ramai dar nu am auzit de acesta birocratie in curtea Orange.

   Sfatul meu este sa mergi intr-un magazin "din curtea orange" nu reprezentata, nu dealer, pentru aceia habar nu au de nimic jumateatea timpului ei sunt pusi acolo sa incerce cartele si sa vinda telefoane la abonament, restul este peste nivelul lor de competenta.

   In bucuresti singurul magazin "100% orange" pe care il stiu este este cel de la adresa:

   Orange shop Bucuresti Concept
   Calea Victoriei, Nr. 41, Bucuresti
   luni: 12:00-21:00
   marti – vineri: 9:00-21:00
   sambata: 10:00-18:00.

   Vezi acolo daca poti sa-ti rezolvi problema, daca nu incerca urmatoarea combinatie:
   Transferi numarul de pe abonament pe cartela prepaid orange -> tranferi numarul de pe cartele prepaid pe alta retea.

   Dar intereseaza-te la un magazin "de acasa" al operatorului unde vrei sa te muti daca merge sa te transferi de pe cartela prepaid orange.

   Si ocazia asta nu le dai toate informatiile pentru ca se pare ca acel creier mic al lor nu poate sa le proceseze pe toate odata, le spui ca vrei sa te muti pe cartela ca nu-ti mai permiti bla bla si dupa ce esti pe cartela nu o sa se mai lupte nimeni cu tine ca de ce ii parasesti una alta, si faci transferul mai usor.

   Pentru alte magazine importante orange acceseaza: http://www.orange.ro/shop-locator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *