Uncategorized

Putem spune adio cardului XD PictureCard

xd picture card Principalele motive pentru care un consumator nu cumpara o camera Olympus sau a altor producatori care inca nu s-au debarasat de formatul XD PictureCard (FUJIFILLM) sunt ca aceste carduri nu sunt compatibile cu majoritatea  cititoarelor de carduri gasite separat pe usb, in laptopuri sau in imprimante si ca sunt de patru sau chiar de 5 ori mai scumpe decat un card SD care este cel mai comun tip de card folosit de producatorii de camere digitale.

Dupa cum stiti unde este concurenta pretul scade iar unde este monopol pretul se va mentine si de accea pretul cardurilor XD a scazut in acesti ani dar nu asa de drastic precum formatul SD.

De exemplu, un card SD de 2GB il poti gasi la pretul de 20 lei in timp ce un XD PictureCard de aceeasi capacitate are cel mai mic pret de 110 lei.

Ca si Tochiba si Sony atunci cand s-au lansat cardurile de memorie fiecare a vrut sa impuna formatul lor pe piata pentru ca in caz ca o companie avea nevoie sa foloseasca formatul altei companii trebuia sa platesca licenta, si licenta costa bani.

La acest moment va dati seama ca Olympus este disperata sa vanda camerele la care s-au chinuit (fiind destul de bune), dar care nu au succes pe piata din cauza deciziei proaste pe care au facut-o cand nu s-au aliniat cu celelalte companii si acum camerele noi vin cu un adaptor MASD-1 (microSD attachment) care adapteaza cardurile microSD la formatul XD.

Sa speram ca in viitor cu noile camere sa merga "all the way" si sa arunce formatul XD la gunoi si sa inlocuiasca cel putin in camarele prentru consumatori cu formatul SD deoarece cardurile SD au o capacitate mai mare decat cele microSD.

In aceasta situatie mai sunt si cardurile Memory Stick dar Sony a lansat si camere cu card SD. Cardurile compact flash (CF) sunt folosite de profesionisti in camere DSLR, ele nu cred ca vor disparea vreodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *