Uncategorized

Oare Romtelecom va oferi ADSL/VDSL fara Voce?

Update 6 septembrie 2009: Romtelecom a lansat PACHET CLICKNET VOCE GRATIS in sfarsit, citeste mai mult aici.

O diferenta mare dintre Romtelecom si RDS este ca RDS ofera abonamentul de telefonia fixa (chiar si mobila) gratuit, in schimb Romtelecom te pune sa platesti un pret destul de mare incepand de la 8.2 euro TVA Inclus doar pentru telefonie fixa.

Inteleg de ce au preturi la voce incepand de la 8.2 euro pentru ca ii costa mult posibilitatea de a vorbi gratuit de la 18:00 la 22:00 zilnic dar nu ar trebui sa ma oblige sa platesc daca nu vreau sa am telefon fix.

Clicknet fara VoceDaca ar fi baieti destepti si ar vrea sa-i atraga si pe cei din orasele mici si cei de la tara cu un venit minim (care si-ar permite sa dea 4.88 euro pe Clicknet 2Mbps dar nu-si permit sa plateasca in plus inca dublul abonamentui la internet pe un serviciu pe care nu-l folosesc) ar trebui sa-i puna sa plateasca un pret maxim de 2 euro doar pentru limia telefonica si sa includa odata cu abonamentul de internet  serviciul VOIP de 0 euro (ca soft) sau sa ofere o reducere la echipamentul VOIP (routerul si telefonul VOIP).

Romtelecom va poate face bani cu serviciul VOIP si va avea in acelasi timp un pret entry level de maxim 7 euro care este foarte competitiv pe piata si ar atrage mii de clienti cu venituri mici.

In Statele Unite sunt multi provideri ADSL care ofera internet fara servicii de telefonie fixa si au profituri bune, de ce Romtelecom nu ar putea sa faca acelasi lucru si sa nu mai bage pe gat telefonie fixa macar clientilor entry level?

4 Comments

 • mihai

  ba te asigur ca tocmai la tara e nevoie de fix. retelele mobile nu functioneaza la fel de bine la tara sa poti spune ca te lipsesti de fix. e inca o necesitate. si apoi nu o vad eu pe bunica cu mobilu dupa ea. ea tot pe fix ma asteapta sa o sun. asa ca … oferta e dictata de cerere.

 • Allex Radu

  Oferta de care vorbeam este doar in combinatie cu internet. Daca ai doar telefon fix, nu te afecteaza.

  Eu vorbeam de cei care stau la tara sau in orase mici din tara in care nu se plateste asa bine (mai ales acum ca e criza) care fie vor internet pentru ei sau pentru copii lor si care nu-si permit sa dea 8 euro in plus pentru telefonie fixa daca deja au telefoane mobile cu cartela, acesti oameni au nevoie de internet cu VoIP (fara telefonie fixa clasica). Acesti oameni sunt targetul pentru abonamentul de care vorbeam si sunt o gramada deci nu este vorba ca nu este cerere, este cerere mare si ar fi un pret competitiv pe piata care ar atrage mii de clienti.

  Daca au VoIP e ca si cand ar avea telefon fix dar nu mai trebuie sa platesca abonamentul de 8 euro. Tehnic vorbind ei au nevoie de internet fara telefon fix de loc dar cu solutia VoIP e convenabil si pentru romtelecon (ca te taxeaza cand vb pe voip) si pentru clienti pentru ca nu platesc abonament la fix.

  Ca fapt divers, ambele bunici ale mele au telefoane mobile, una dintre ele are chiar doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *