Uncategorized

O sa primiti SPAM prin posta prin legea 304/2003 daca nu actionati

Tocmai am primit ultima factura Romtelecom pe care era scris:

“NU doresti ca datele tale cu caracter personal, din registrul public al abonatilor Romtelecom sa fie dezvalute altor furnizori de servicii sau de registe ale abonatilor?

Te rugam sa ne comunici acest lucru in termen de 30 de zile de la data primirii acestei facturi, in orice magazin Romtelecom sau la 1930.

Altfel, conform legii 304/2003, Romtelecom trebuie sa puna la dispozitia acestor furnizori datele tale personale. Ei le vor putea utiliza in scopul cautarii numarului de telefon (si celui de fax), pe care-l vor oferi, la cerere, sau il vor publica intr-un registru al abonatilor.

Indiferent de optiunea ta din acest moment, ai dreptul ulterior sa te rasgandesti.”

Bineinteles ca “altor furnizori de servicii” se refera si la companiile care iti trimit prin posta tot felul de promotii, concursuri (inselatorii) precum Reader’s Digest asa ca in caz ca sunteti client Romtelecom (banuiesc ca si alti operatori vor aplica aceasta lege si sa speram ca vor face public acest lucru) sunati imediat la 1930 si spuneti ca doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa ramana private, sa nu fie dezvaluite nici unei alte companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *