Uncategorized

Nu-ti cumpara iPhone 3G, in vara vei avea iPhone 3G S la 79 euro

Hai sa explicam in primul rand pentru cei care au venit de pe alta planeta ce este acela un iPhone.

Un iphone este un telefon intelgent produs de compania Apple care suporta aplicatii native (nu aplicatii simple JAVA, si aplicatii similare cu cele instate pe PC, si anume native) si are un sistem de operare avansat numit iPhone OS (Operation System). Alte caracteristici ale unui iPhone sunt ecranul tactic foarte eficient, tastatura virtuala care se poate seta in orice limba si cel mai bun navigator de internet intalnit pe un telefon si anume Safari.

Pe langa partile pozitive, un iPhone are si parti negative cum ar fi faptul ca nu poti sa pui ce aplicatii vrei pe el, trebuie sa-ti alegi numai din aplicatiile aprobate de compania producatoare. Alte parti negative includ consumul necomprimat de date in navigator care face un utilizator impatimit sa-si consume capacitatea de date foarte repede si faptul ca camera camera inclusa are calitatea inferioara noilor telefoane cu sistemul de operare creat de Google si anume Android.

Durata de viata a unui iPhone (pana apare versiunea mai noua) este de aproximativ un an, dar exista si exceptii cum ar fi versiunea mai veche a fost retinuta in piata la un pret mai mic pentru utilizatori care nu au sau nu vor sa arunce bani pe un telefon.

Versiuni. Prima data a fost lansat iPhone (original) care avea viteza maxima EDGE, apoi un an mai tarziu a fost lansata versiune mai noua numita iPhone 3G, numele provenit din faptul ca telefonul suporta viteza 3G de 3Mbps. Anul trecut la inceputul verii a fost lansata versiunea iPhone 3G S (S vine de la Speed [en. Viteza]), versiune care este cea mai avansata la ora actuala pe piata care a marit viteza de download la 7.2Mbps.

Acum pe piata exista doua versiuni, versiunea avansata iPhone 3G S si versiunea mai veche dar inca foarte buna cu numele de iPhone 3G.

Cea mai ieftina versiune se vinde de ceva timp la pretul de 79 euro cu anumite abonamente Orange, Orange fiind singura companie de telefonie mobila autorizata in Romania sa vanda iPhone cu abonament.

Versiunea iPhone 3G S cu capacitatea de 16 GB (exista si una cu 32GB) costa aproximativ 350 euro la un abonament cu pret cu bun simt, si 200 euro la cele fara.

In curand (in Iunie – Iulie) se va lansa noua versiune iPhone cu numele iPhone 3G S2 iar pretul versiunii iPhone 3G S va cobori la pretul versiunii iPhone 3G, iar versiunea iPhone 3G va iesi dupa piata.

In concluzie chiar daca intentionezi sa-ti cumperi pentru prima data un telefon Apple atunci sfatul meu este sa astepti pana la vara si vei primi un telefon mai bun si mai nou la un pret mic sau vei primi noul iPhone 3G S2 cu o capacitate de 32GB la acelasi pret cu versiunea curenta de 16GB si versiunea iPhone 3G S2 de 64GB la pretul versiunii curente de 32GB, deci in orice caz vei primi mai mult daca ai rabdare pana la vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *