Nu lasati noul iPod shuffle la indemna copiilor

noul_ipod_shuffle_1Inainte era recomandat sa dai un copil mic (>3 ani) un ipod shuffle si nu alt tip de mp3 player deoarece nu continea materiale toxice incluse si era din metal, foarte greu de stricat si chiar daca sa zicem se strica, costa doar 200 lei, nu 650 cat costa un nano.

Noul shuffle este atat de mic (1.8” inaltime, 0.3” subtire) incat poate fi inghitit de un copil care se poate sufoca cu el, se pare ca am ajuns asa avansati in tehnologie incat nu mai este valabila fraza Apple “Smaller is always better” (mai mic este intotdeauna mai bun).

Noul ipod nu are decat butonul de HOLD iar restul controalelor sunt, ca si pe niste alte casti produse de Apple penru iPhone, pe cablul de casti si contine o functie imbunatatita numita VoiceOver care iti  citeste melodiile si playlisturile cum auzi cititind cu voce de robot functiile calculatorului cand vezi reportaje pe la TV cu nevazatori care folosesc calculatorul sau daca folosesti Narator pe PC-ul personal.

noul_ipod_shuffle_2Aceasta functie este foarte utila pe un iPod care nu are nici un fel de ecran si nu poti vedea titlul melodiei, se doveste acum un bun ipod pentru antrenament deoarece nu mai trebuie sa-l scoti din buzunar daca vrei sa retii ce melodie a fost aceea de ti-a placut cand alergai.

Noul ipod nu mai foloseste mufa traditionala de doc pentru a se sincroniza cu iTunes si pentru a incarca bateria, ci foloseste un connector nou produs de apple care se conecteaza la usb prin mufa de casti.

Cu acest compromis nu vei mai putea sa asculti in timp ce se incarca si nu vei mai putea sa-ti folosesti propriile casti, ceea ce este un mare dezavantaj deoare daca ti se strica castile va trebui sa dai aproximativ 100 de lei sa le inlocuiesti, nu mai merge doar sa folosesti casti chinezesti de 3 lei bucata.

Si inca ceva, daca esti interesat este si Green, nu continand PVC, iar aluminiul se poate recila in cea mai mare parte.

4 Responses to Nu lasati noul iPod shuffle la indemna copiilor

 1. bogdanp9 says:

  Motivul pentru care nu ar trebui sa-i dai orice fel de ipod sau chestie de genul asta unui copil este ca macar la varsta aia trebuie sa traiasca viata cum trebuie, nu pe net si ascultand muzica la ipod. Legat de faptul ca ipodu este "green", ma faci sa rad. Crezi ca de aici provine problemele ecologice ale lumii ? Nu . Vin de la miliardele de litrii de benzina si motorina consumati de cele mai multe ori degeaba de oamenii "civilizati".

  • Allex Radu says:

   Tehnic vorbind unitatile care polueaza cel mai mult sunt vacile, da intereseaza-te. Eu as da copilului meu ceva ecologic decat o jucarie din plastic toxic daca as avea unul.

   Se lucreaza si la trecerea masinilor si camioanelor pe combustibili alternativi sau de tib hibrid dar aceasta tranzitie va dura. Nu te astepta ca cineva o sa aprinda un intrerupator si gata toata lumea o sa aibe numai autoturisme hibride sau pe hidrogen.

 2. bogdanp9 says:

  Da, da sunt la curent. Propun sa renuntam la vaci, eu nu prea mananc asa ceva 😀 Ma refeream la faptul ca o cutiuta de 10 cm^2 nu o sa aiba nici un efect asupra naturii oricate ai produce. Mi-ar placea sa merg cu o Honda Insight, ca fapt divers 😀

 3. Allex Radu says:

  A fi cat mai ecologic este o tactica de marketing. Si eu as da un pic mai mult pe un produs ecologic de cat pe unul din plastic toxic.

  Pentru ca e playerul mai mic, insemna ca si pachetul o sa fie si mai mic, insemna ca poti pune mai multe intr-un container, insemna ca economisesti combustibil fie el kerosen sau diesel.

  Orice mica diferenta conteaza. Pentru faptul ca este mai mic economosesti tone de combustibil anual. Si aceste tone reduse conteaza foarte mult.

  Eu as prefera Prius 2010 3.5l/100km in oras e super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *