Nokia Siemens face reteaua 3G a RCS&RDS

Business Standard scrie in editia online ca Nokia Siemens Networks, numarul doi mondial in domeniul infrastructurilor telecom, va implementa reteaua 3G a operatorului de telecomunicatii RCS&RDS, au anuntat reprezentantii companiei. RCS&RDS va lansa serviciile de telefonie mobila in Bucuresti pana la sfarsitul acestui an.

Pentru dezvoltarea acestei infrastructuri, Nokia Siemens Networks are la baza tehnologia Long Term Evolution (LTE). “Aceasta tehnologie reprezinta dezvoltarea actualelor retele 3G, va reduce complexitatea retelelor si va facilita accesul utilizatorilor la serviciile de date mobile, inclusiv la aplicatiile multimedia”, a declarat Dieter J. Angerer, country director la Nokia Siemens Networks Romania.


Dupa ce retele muni wifi din Statele Unite s-au dovedit un esec iar WiMax-ul inca este in stadiu de dezvoltare nu cred ca cineva va utiliza un telefon bazat doar pe tehnologia 3g pentru ca nu este cost-eficient pentru a acoperi Romania in retele 3g.

Nu spun ca nu ar fi frumos sa folosesc 3g-ul oriunde in tara, ca oricine si-ar dori asa ceva dar in caz ca nu vor lua licenta pentru frecvente GSM sau CDMA sau nu va fi face un parteneriat cu un operator consacrat nu prea vad cum va RCS&RDS va face profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *