Uncategorized

McAfee: Site-ul Zapp.ro contine programe virusate!

Conform serviciuliu McAfee Site Advisor, site-ul zapp.ro este aratat ca si cand ar fi un site malitios deoarece ofera spre descarcare programe care, conform McAfee, contin virusi.

zapp

Programele care sunt oferte de Zapp spre descarcare pe care McAfee le-a gasit infectate sunt z530i-windows-driver.exe si z810i-pcsync-{28}windows{29}.exe, primul fiind driver pentru dispozitivul Zapp z530i, al doilea softul de sincronizare a dispozitivului Zapp Z810i. Aceste fisiere, conform aceleiasi firme, contin virusul W32/Gael.worm.a (link spre pagina cu detaliile antivirusului pe site-ul McAfee).

Zapp2

Ce poate insemna acest lucru? Fie fisierele respective chiar sunt virusate sau ca McAfee a dat un rezultat fals pozitiv.

Rivalii Site Advisor cum ar fi Browser Defender (de la google) si WOT nu detecteaza ca ar fi ceva in neregula cu site-ul zapp.ro, dar un carcotas ar spune ca aceste doua servicii nu detecteaza deoarece Browser Defender este inca in stadiu de Beta si desi testeaza fisierele oferite spre descarcare de zapp.ro, nu include fisiere mentionate mai sus in lista cu rezultatele fisierelor pe care le-a gasit OK iar WOT nu scaneaza de loc fisierele oferite spre descarcare.

Sfatul meu pentru Zapp este sa-si testeze fisierele si in caz ca fisierele respective chiar contin virusi (desi ma tem ca ar recunoaste asa ceva) sa le inlocuiasca, iar in caz ca nu contin virusi sa contacteze McAfee pentru a repara imaginea companiei.

Sfatul meu pentru consumatori este ca in caz ca au nevoie de fisierele mentionate mai sus sa le scaneze cu unul sau chiar mai multi antivirusi (chiar si cei online, care nu necesita instalare si sunt gratis: BitDefender, Kaspersky, Panda, TrendMicro si  McAfee) pana sa le instaleze.

Nota. In caz ca avocatii Telemobil nu au inteles pana acum, eu, Allex Radu, nu am declarat sub mici o forma ca site-ul companiei ar contine programe virusate, eu doar am raportat faptul ca McAfee Site Avisor a gasit ca fisierele mentionate mai sus contin un virus cu numele W32/Gael.worm.a .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *