Uncategorized

Managerii Orange si Vodafone au nevoie de o lectie de engleza la capitolul Backberry

Ma gandeam la operatorii americani care ofera clientilor planuri de internet mobil nelimitat si vroiam sa vad cum stau cumpaniile noastre de telefonie mobila la acest capitol si spre suprinderea mea am gasit numai minciuni :

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Cum adica unlimited insemna limitat la utilizarea rezonabila 15MB/luna? Managerii Vodafone fie nu stiu traducerea cuvantului unlimited (neliminat) ori injunghie lumea in spate cu oferta lor. Daca achizitionez un plan nelimitat insemna ca vreau sa ma limitez? 15 megabyti folosesc la fiecare 2 minute pe calculatorul meu personal. Stiu daca e-mail-urile primite sunt numai text asta insemna ca pot primi mii de e-mail-uri. Dar daca spre exemplu sunt un inginer de sunet si un client imi trimite o melodie de 20 minute, aprozimativ 20 mega, atunci ce fac? Le platesc lor pe megabyte?

Daca spre exemplu imi iau planul si nu citesc steluta ca sunt bucuros ca mi-am luat un nou blackberry si am plan UNLIMITED descarc 3 terabity, atunci ce fac? Imi vand casa sa platesc factura? Daca vreau nelimitat insemna ca nu sunt rezonabil.

Probabil managerii nu au consultat oamenii de la marketing cand au facut ofertele celebre alea fara stelute, plasand steluta la cuvantul UNLIMITED trecand mai jos “rezonabil 15 megabyti”.

Mesaj catre vodafone: Daca scrieti Unlimited dati oamenilor Nelimitat, nu cred ca oamenii sunt asa de prosti sa nu stie ce insemana unlimited, mai ales ca planul backberry este in general destinat ziaristilor si oamenilor catre au neaparata nevoie de e-mail mobil nu carutasilor care au nevoie sa se reuneasca la bodega. Daca nu va permiteti sa faceti plan nelimitat (acum ar fi normal pentru Romania), numiti planul 15MB, numai pacaliti lumea.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pentru orange este valabil exact ce am spus si pentru vodafone. Cel de la orange sunt mai rezonabili dubland numarul de megabyti dar totusi nu puneti numele “Unlimited” daca nu e nelimitat.

Eu cred ca ar fi timpul ca Romania sa se alinieze la standardele Uniunii Europeene si sa avem macar 1 operator cu plan de internet nelimitat (adica megabiti nelimitati – chiar si 3 tera) cu pretul mai mic de 60 de dolari. Cat ce priveste viteaza, chiar si viteaza GPRS ar fi destul de buna in locurile une nu exista 3G (Orange si Vodafone) sau EDGE (Orange) numai sa fie internet nelimitat.

3 Comments

 • Flavius

  De unde scoti cuvintele astea?? "Unlimitated" sau "Unliminated"… :)) Check that spelling! Spelling Bee :))

  Quotes:

  Pentru orange este valabil exact ce am spus si pentru vodafone. Cel de la orange sunt mai rezonabili dubland numarul de megabyti dar totusi nu puneti numele “Unlimitated” daca nu e nelimitat.

  Cum adica unlimitated insemna limitat la utilizarea rezonabila 15MB/luna? Managerii Vodafone fie nu stiu traducerea cuvantului unliminated (neliminat) ori injunghie lumea in spate cu oferta lor. Daca achizitionez un plan nelimitat insemna ca vreau sa ma limitez?

 • Allex Radu

  Multumesc pentru atentionare, am modificat.

  Eu am vrut sa fiu finut cand am spus ca ei nu stiu engleza, am lasat vizitatorii sa se prinda ca injunghie lumea in spate.

  Am facut un fallow up la stirea asta cand compania Verison a fost emendata cu 1 milion de dolari pe aceeasi tema, am vorbit si in podcast pe acesta tema.

  De atunci vodafone a mai inlocuit unele planuri de blackberry dar inca are

  "***Accesul este valabil cu o utilizare rezonabil de 10 MB naţional + 3MB roaming, in egala măsură pentru activarea solutiei BIS si BES"

  In statele unite in ultima vreme toate companiile de telefonie mobila s-au trecut pe planuri nelimitate (cu adevarat nelimitate)la unele companii chiar gasesti nelimitat Voce + SMS + MMS + Date 3G + Televiziune dar si costa 100$.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *