Uncategorized

iPhone 5 abia in 2012, iPhone 4S – o dezamagire de lux

Stati jos, am ceva sa discut cu voi. Stiti voi iPhone 5 pe care l-ati asteptat 1 an si 3 luni… NU EXISTA, cel putin pana in 2012, dar puteti sa cumparati un rebut numit iPhone 4S care are acelasi design ca iPhone 4 cu cateva imbunatatiri microscopice.

De ce l-am numit rebut, pentru ca nimeni nu vroia un iphone 4 cu deosebiri microscopice, toata lumea vroia un nou design cu diferente care nu trebuie sa fie explicate, pur si simplu se vad.

Unele din acele “imbunatatiri” sunt ca se ajunga din urma Google Android, asa ca eu nu le numesc inovatii sau nu le consider importante deoarece l-am avut de cand mi-am cumparat telefonul cu Android (prin decembrie).

Au incercat sa ajunga din urma Google cu pachetul de aplicatii iCloud Gratuite, email, calendar, fotografii cu sincronizare, o aplicatie pentru localizarea prietenilor (cum e Google Latitude) si au mai discutat despre itunes match de care s-a mai discutat si oricum nu ne afecteaza pe noi ca la noi nu e deschis magazinul de muzica itunes.

a5

Ca sa nu plecati va spun care sunt noile imbunatatiri iPhone 4S:

 • O camera mai buna, cu 8 megapixeli in loc de 5 megapixeli si cu 1080p inregistrare video in loc de 720p
 • Procesor A5 dual core cu procesorul grafic de 7 ori mai rapid – bun in jocuri
 • iOS 5 – lansare 12 octombrie
 • Este telefon World Phone – adica merge pe orice retea din lume GSM, 3G, 3G+ si CDMA si are acum viteza maxima de upload de 14.4 mbps si viteza de upload 5.8 (la noi in Romania doar in cateva locatii din Bucuresti pe reteaua Orange veti gasi acelea viteze – nu-l cumparati pentru noua viteza pentru ca nu o s-o vedeti).
 • Un nou soft care capteza vocea si interactioneaza raspunzand sau afisand vremea, calendarul, etc, facand modificari si trimitand mesaje folosind vocea – este soft beta valabil doar pentru 3 limbi dintre care Romana nu este printre ele, ceva similar cu ce au telefoanele Android (daca nu stiti engleza cu accent american nu va recoamd sa-l luati pentru aceasta functionalitate – accentul de ruso-roman nu va avantajeaza – stiu de pe android). Si oricum daca folositi acel sistem va trebui sa trimiteti mesajele in acele limbi suportate, nu va juta cu nimic daca scrieti la romani..

iPhone 4S va fi lansat pe 14 octombrie in tarile “mai civilizate, pe 28 octombrie in restul europei (fara tari ca Romania si Bulgaria), noi o sa-l primim oficial ultimii, ultati-va in magazine ca emag sau telefonultau.eu daca vreti sa-l luati fara abonament cand apare.

Eu va recomand mai degraba sa asteptati si sa va luati un iPhone 4 mai degraba daca deja nu il aveti (daca nu sa asteptati pentru iPhone 5), iPhone 4S merita doar daca vreti ultimele jucarii si banii nu sunt o problema pentru voi.

Pe langa iPhone 4S, au lansat iPod nano cu multe skin-uri care te ajuta sa-l folosesti ca un ceas de mana de tocilar si versiuni noi de iPod touch, dar cine mai cumpara ipoduri in zilele noastre cand telefoanele smartphone sunt atat de bune sau destul de bune.

4 Comments

 • Bogdan

  Nu sunt de acord cu ceea ce ai scris. Pana la urma, in afara de asteptarea unui nou design si de retele 4G, Iphone 4S ofera tot ce se astepta de la 5. Nu e acelasi telefon cu Iphone 4, avand in vedere ca e alt chip grafic, alt procesor, alta camera, alt sistem de antene, alta baterie, mai mult RAM, alt OS nativ….pai mai ramane ecranul si carcasa din modelul vechi. Acum, sunt unii dezamagiti ca daca isi cumpara o noua jucarie nu se vede de la o posta, asta da, dar reprezinta o imbunatatire notabila, iar designul mi se pare reusit si merita mentinut. In plus, daca iesea I5 in versiunile care circulau pe net, adica mai lat….pai la SGSII aia nu imi place, ca e cat paleta de ping-pong. E telefon nu tableta oameni buni! Oricum, gusturile nu se discuta, eu o sa imi iau 4S macar pentru ca au rezolvat teoretic antennagate si pentru ca are baterie imbunatatita.

  • allexradu

   Ecranul este una din cele mai mari probleme la ora actuala, cand poti sa-ti iei un telefon cu un ecran de 4 sau chiar 4.2 inch, ecranul iphone este demodat chiar daca are rezolutia mare. Stiu ca sunt multi care o sa cumpere acest telefon, dar sunt altii care nu cumparau urmatorul telefon pentru ca asteptau sa vada ce au nou apple, iar aceste upgrade-uri interne nu impresioneaza pe multi, si in mod special nu impresioneaza pe cei care au telefoane bune Android si se gandeau ca poate sa schimba pe iPhone. Antena a fost imbunatatita decand au lansat iPhone 4 CDMA, deci nu era o inovatie de asteptat inca 3 luni dupa ea.

   Pot sa fac si pariu ca pana in iunie 2010 vanzarile iPhone 4S nu vor depasi vanzarile iPhone 4.

   Ei s-au invatat sa ne dea cu picatura noutatile ca sa cumparam in fiecare an si sa faca bani dar acum cand telefoanele tari ies aproape luna de luna, nu o sa le mai merga si cred ca pe viitor o sa schimbe acesta strategie.

   Design-ul iphone este reusit si merita mentinut, cred ca trebuie sa iesi un pic inafara "Reality distortion field", cand faci un design atat de prost ca iphone 4 de trebuie sa obligi lumea sa-l poarte cu "prezervativ" sau sa-l tina ca pe o grenada cu cuiul scos, nu este un design bun.

 • ALIN

  AUZI ALEXANDRU? DAR TU PE CE EMISFERA TRAIESTI? IN CE GALAXIE? ACUMA SUNTEM IN 2011. IPHONE 4S ABIA SE LANSEAZA. ASA CA DUPA PAREREA MEA, NU CRED CA VANZARILE VOR DEPASI PE IpHONE 4 PANA IN IUNIE 2012.

  • allexradu

   Ma refeream ca iphone 4s nu va despasi vanzarile iphone 4 din aceasi perioada Octombrie 2010 – Iunie 2011 normal ca nu vinzi in mai putin de 1 an cat vinzi in 2 ani intregi mai ales ca va fie mai ieftin acum iPhone 4. A fost greseala mea ca nu m-am exprimat corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *