Hostmonster.com – Cel mai bun serviciu de gazduire pe care l-am avut

De cand mi-am cumparat primul domeniu (in 2004) am incercat niste solutii gratuite pentru pentru a imi gazdui domeniul.

Prima data am incercat un serviciu gratuit pe numele de atspace care oferea gazduirea simpla, fara scripturi. M-am bucurat atunci cand am avut prima adresa de e-mail pe domeniul meu,ATFR.net.

Dupa ce am cumparat mai multe domenii si am am inceput sa fosesc jamroll.net pana la un anumit moment cand serverul lor de mysql a picat, am fost atunci foarte aproape sa pierd o gramada de baze de date.

Atunci am observat ca gazduirea gratuita nu este nici pe departe o solutie buna pentru ca cei care ofera aceste servicii fara plata pur si simplu nu le pasa de site-urile voastre.

Si mai enervant este daca ai un subdomeniu cu gazduire gratis si compania respectiva da faliment (si au fost multe in situatia asta).

Site-urile care ofera bloguri gratuite precum Blogger si WordPress.com nu vor da faliment asa ca stati linistiti.

Si mai enervant este ca unele site-uri care ofera gazduire gratuita iti plaseaza in site bannere ridicole care iti distrug structura site-ului.

In vara trecuta am cumparat gazduire cu 2$/luna care oferea 100MB spatiu si trafic 25GB. Mi-a placat ca iti datea voie ca adaugi 5 domenii pe 1 singur cont. La vremea respectiva mi se parea o sulutie buna mai ales ca dolarul nu era atat de sump.

Si spatiul si traficul imi ajungea dar la un moment dat  (in toamna lui 2007) cineva a atacat IP pe care tineau ei toate conturile cu un Atac DDOS si am stat fara site-uri o saptamana.

Si dupa ce revenise, mai pica cateva ore pe zi.

La momentul respectiv am spus “ASA NU SE MAI POATE” si am cautat alternative. Gasisem HostMonster si BlueHost care aveau oferte aproape identice numai ca sapatama aceea HostMonster avea reducere de la 6.95$ la 5.95$. Atunci am zis “DE CE NU?”.

Plateam cu 3$ mai mult decat de obicei dar avea de 30 de mii de ori mai mult spatiu (300GB).

De atunci spatiul a crescut la 1.5 Terra si traficul la 15 Terra.

Singura problema din toamna pana acum este ca pe 23 ianuaria a picat baza de date pentru 10 minute.

Suportul tehnic prin chat sau la telefon este foarte amabil bineintes daca stii engleza. V-am spus eu ca nu e o scuza ca nu stiti engleza din cauza ca ati facut rusa la scoala.

Ultima data am sunat la suport tehnic de pe Romtelecom ca sa platesc 10 centi/min cu Statele Unite mi-au adaugat domeniul Allex.Tv in 5 minute, desi trebuia sa astept 24 de ore pana se updatau DNS-urile.

Am facut o alegere buna, vreau sa va anunt ca saptamana acesta am ajuns sa umplu 10GB cu episoadele Allex Radu Weekly.

Toate beneficiile Host Monster.

One Response to Hostmonster.com – Cel mai bun serviciu de gazduire pe care l-am avut

  1. […] mai scris intr-un articol despre istoria domeniului meu si prin ce servicii de gazduire l-am trecut asa ca nu mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *