eMAG va comercializa iPhone atunci cand va fi legal

Bucuresti, 12 Octombrie 2007 – eMAG.ro anunta decizia companiei de a include iPhone in oferta sa numai atunci cand canalul de comercializare va deveni oficial si va fi recunoscut si sustinut de catre compania producatoare. eMAG doreste sa isi afirme ferm pozitia asupra acestui subiect, in contextul multiplelor discutii generate in presa si a ofertarii in prezent a acestor terminale pe piata online din Romania.

Reprezentantii Apple in Romania au declarat deja ca terminalele iPhone sunt comercializate ilegal in Romania, ca au software modificat si nu beneficiaza de protectie din partea companiei.

„In cazul iPhone, consideram ca vanzarile actuale din Romania se incadreaza in categoria ‘piata neagra’, deoarece asupra terminalelor s-a intervenit prin tehnici de piraterie software pentru a putea fi folosite. Acest lucru este recunoscut si de comercianti, care indruma clientii sa nu incerce sa contacteze producatorul prin intermediul terminalului, pentru ca acesta va fi blocat,” a declarat Lucian Condruz, Director Product Management eMAG.

eMAG promoveaza doar branduri ale caror produse sunt aduse pe canal oficial si ramane fidel acestei politici de vanzare, din respect fata de clientii magazinului online si pentru a le oferi acestora servicii pe care se pot baza, inclusiv suportul producatorului, pre si post-vanzare.

Citeste articolul intreg.

Concluzie: Pana nu vine Steve Jobs in Romania nu va comercializa iPhone-ul (cel mai devreme anul viitor) sau pana cand Vodafone sau Orange fac un contract cu Apple. Din cate stiu e-mag vinde telefoane la liber (neblocate) si sa vedem iPhone deblocat chiar de apple este exclus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *