De Revelion, Minorii au cumparat linisti alcool din Supermarket

Nu am vrut sa stric cuiva bucuria noului an publicand acest articol pe 30 decembrie 2007, asa ca l-am publicat acum.

Pe data de 30 decembrie 2007 m-am aflat intr-un supermarket de provincie al carui nume nu il voi publica decat daca voi fi nevoit si am observat pe langa cozile imense cum o gasca de minori isi facea cumparaturile de revelion.

Se vedea clar ca in carucior aveau Vodka, Vin, Sampanie si alte bauturi fine si cand erau aproape de casa cineva din gasca ii spune unei fete minore sa mai ia si niste Angeli Cherry dupa care a venit spre raftul cu bauturi (nr. raftul se afla paralel cu coada la care stateam) si un domn in varsta de aproximativ 50 de ani o atentioneaza ca nu a luat aroma “Chery” in loc sa-i spuna sa nu cumpere asa ceva.

Vine si timpul sa treca la casa, pun toate bauturile pe banda rulanta de la casa, casiera scaneaza codurile de bare fara sa schize vreun gest, liderul gastii plateste in timp ce o fata pune bauturile in sacosa iar paznicul nici nu se deplaseaza din locul in care era, el avand mai mult grija sa nu se fure ceva.

In orasele mici de provincie, neavand multe atractii, multi adolescenti isi strang banii de la parinti (sau din alocatie) si fac cheta pentru a petrece revelionul la unul dintre ei si de multe ori unii copii ajung in noaptea de revelion la urgenta.

Nu spun sa mutam varsta limita pentru a consuma/cumpara alcool de la 18 ani la 21 asa cum se practica in Statele Unite dar ar trebui sa fie mai bine reglementata iar cei care o incalca (nr. In special magazinele, dar si minorii ar trebui sa primeasca o avertizare) sa fie pedepsiti aspru.

Stiu ca unii cred ca nu se va schimba nimic, ca va merge un adult cu ei sa cumpere, dar totusi nu vi se pare un pic ciudat sa vezi minori cu caruciorul plin de alcool in supermaket.

Daca ar fi un magazin de cartier nu ar mai nici o surpriza, dar in supermarket cu camere video de supraveghere sa fi nepasator fata de ce cumpara clientii si sa iti pese doar sa cumpere cat mai mult mi se pare un lucru grav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *