Conflicte Adobe Flash Player 9/10

Adobe Flash Player Daca ti-ai instalat/reinstalat windowsul de curand este posibil ca atunci cand un site nu ti s-a incarcat ai fost indrumat sa descarci Flash Player de pe adobe.com si acum singura varianta de Flash Player disponibila pe pagina respectiva este Adobe Flash Player version 10.0.12.36.

De cele mai multe ori este bine sa ai ultima varinata a plug-inului pentru a nu fi nevoit sa reinstalezi playerul de fiecare data cand intrii pe un site nou facut intr-un varianta mai noua a Adobe Flash.

Problema este ca multe site-uri create in flash 9 (cum ar fi Vimeo.com, CBS.com) nu functioneaza cu flash player 10 si daca mai ai Yahoo Messenger 9 instalat pe calculator este posibil sa patesti ca mine (pe Vista x64), de fiecare data cand il pornesti sa incerce sa-si descarce FP 9 dar nu ii este permis deoarece este deja instalat Flash Player 10.

Solutia este sa descarci Flash Player 9 si sa-l instalezi. Dar de unde?, pentru ca pe site-ul adobe.com este extrem de greu de gasit.

V-am gasit eu linkul pentru a descrca arhiva de Flash Player 9, este creata special pentru developeri si nu cred ca gasiti vrun link pe pagina principala. Pe pagina acesta gasiti o lista cu playerele arhivate sau chiar puteti descarca direct Flash Plater 9 (99 MB).

Arhiva contine toate versiunile de Flash Player 9, instalati cea mai recenta, 9r115.

7 Responses to Conflicte Adobe Flash Player 9/10

 1. Myhay says:

  ms mult

 2. betty says:

  multumesc mult!

 3. bibicu says:

  Aceeasi problema si pr windows 7 x64, dar nu tine smecheria am incercat toate variantele dar degeaba.Poate gasiti si aici solutia.

  • Allex Radu says:

   Nu merge pentru ca nu ati dezinstalat versiunea pe care o aveti acum ca plug-in pentru explorer si acesta nu se poate dezinstala ca versiunile de flash pentru Mozilla/Opera si asa mai departe (adica din Control Panel). Pentru a dezinstala flash-ul pentru internet explorer (ActiveX) este necesar un "dezinstalator" (uninstaller), acesta il puteti descarca de pe pagina acesta http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html (alegeti varianta pentru windows).

   Ca masura preventiva ar fi bine sa dezinstalati playerul si sa instalati playerul selectat din arhiva (trebuie sa fie cu ActiveX daca este pentru Internet Explorer) in Safe Mode (pentru a intra in safe mode apasati de mai multe ori (nu continuu) pe tasta F8 de la pornirea de la buton pana sa intre windows-ul si selectati Safe Mode.

 4. aurel says:

  am incercat toti pasii, tot nu merge. Am sonor insa nu am imagine pe antena 3 si realitatea

  Multumesc totusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *