Uncategorized

Companiile de la targul de joburi HIPO venite doar sa faca atmosfera

Ieri am fost la targul de joburi Hipo.ro si am fost primit la intrare cu o sacosa de carton cu pliante.

HipoDupa ce am intrat m-am uitat si eu la ce companii au fost prezente. Printre standurile mari se pot numara Vodafone, Romtelecom, Microsoft, PepsiCo, Oracle, cel putin numele acestea mari mi-au ramas in minte.

Acum engleza a devenit atat de banala la fel ca si romana in ochii angajatorilor, poti sa fi si expert, acum ca sa te angejezi trebuie sa stii bine franceza, germana, sau chiar si italiana si spaniola, poti sa nu ai skill-uri asa de bune in domeniu, tot ce conteaza este sa stii limbi precum germana, foarte mult ceruta la acest targ.

Cele mai multe companii nu aveau absolut nici un job disponibil, erau acolo venite doar sa faca atmosfera si inclusiv reclama a brandurilor lor. Iti luau CV-ul in caz ca mai angajeaza, dar stiai de la inceput ca nu vei avea nici o sansa.

Romtelecom luau cv-uri cu galeata, nu-ti puneau prea multe intrebari, decat domeniu in care vrei sa lucrezi pe care il scria pe cv si-l puneau in cutie. Cred ca erau peste 100 de cv-uri in cutia aceea la ora la care eram in standul lor, posturile disponibile la ora cand scriu acest articol sunt exact 8, puteti sa le vedeti aici.

Vodafone nici macar nu-ti luau cv-ul, ei nici nu vroiau sa aiba de a face cu hartii, doar iti dateau un pliant cu joburile disponibile si te puneau sa trimiti pe e-mail CV-urile.

La Microsoft sunt putine posturi disponibile care nu cer sa ai la perfectie pe langa engleza si franceza sau germana.

Studentii erau mai mult veniti sa ia pixuri si alte gratuiti decat sa caute un job.

A fost aglomeratie mare la targul de joburi, multa lume, multe televiziuni, multe camere, daca nu ar fi ploua afara cred ca as fi stat mult mai putin de 2 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *