Uncategorized

Clicknet Mobile vs. Vodafone Mobile Connect

Probabil te intrebi ce sa alegi dintre Clicknet Mobile si Vodafone Mobile Connect si eu te voi ajuta sa decizi.

Totul depinde de unde folosesti internetul si daca vrei sa platesti extra sa ai viteza mai mare. Sa explic..

Pentru cel mai ieftin abonament veti plati:

10.71 €* pentru 1GB+ trafic la viteza 1.8Mbps(doar in orasele mari) la Vodafone (10.71€*/GB)

5.8 €** pentru 0.5GB+ trafic la viteza  3.1Mbps (acoperire nationala) la Romtelecom (11.6€**/GB)

Concluzii: Cel mai bun pret/GB: Vodafone | Cea mai mare viteza: Romtelecom | Cea mai buna acoperire: Romtelecom


Pentru 2 GB+ trafic veti plati:

– 13.09€* la viteza 3.6Mbps (doar in orasele mari) la Vodafone (6.54€*/GB)

– 8.2€** la viteza 3.1Mbps (acoperire nationala) la Romtelecom (4.1€**/GB)

Concluzii: Cel mai bun pret/GB: Romtelecom |Cea mai mare viteza: Vodafone |Cea mai buna acoperire: Romtelecom


Pentru abonamentul maxim veti plati:

– 32.13€* pentru 8GB+ la viteza 7.2Mbps (doar in orasele mari) la Vodafone (4.01€*/GB)

– 14.3€** pentru 6GB+ la viteza 3.1Mbps (acoperire nationala) la Romtelecom (2.38**/GB)

Concluzii: Cel mai bun pret/GB: Romtelecom |Cea mai mare viteza: Vodafone |Cea mai buna acoperire: Romtelecom


Concluzii finale:

Daca vrei sa ai internet mobil relativ ieftin dar cu acoperire nationala cel mai bine alegi Clicknet Mobile 2 GB la pretul de 8.2€** si vei putea beneficia de internet de mare viteza chiar daca ai trecut un pic de traficul inclus in abonament, daca nu abuzezi nu iti va reduce viteza imediat asa cum practica vodafone.

Daca vrei sa ai viteza cea mai mare posibila cu traficul cel mai mare alege Unlimited Mobile Internet 7.2 care iti va rupe bugetul in fiecare luna cu 32.13€* si dupa ce vei depasi 8gb, si crede-ma ii ve depasi repede, vodafone iti va aduce aminte de era dial up cu o viteza de 128kbps. Dar daca nu ai retea 3g in zona cel mai bine iei abonamentul cei mai mic de la vodfone pentru ca vei avea tot timpul viteza de 128kbps.

* TVA Inclus | ** Tarif doar pentru clientii existenti, include TVA | +Dupa folosirea acestui trafic (la vodafone) sau daca depaseste in mod repetat traficul recomandat cu mai mult de 50% (la romtelecom) viteza va reveni la 128kbps

22 Comments

 • Marius

  Eu am clicknet mobile 2GB si pe speedtest.net mi-a dat viteza 2.84MB/S. Il am de 2 luni si sunt extrem de multumit. P.S. Il folosesc undeva la 20 de km de Constanta.

 • Kira

  La cel mai ieftin abonament Vodafone Mobile Connect dupa ce depasesti 1G viteza scade la 15 KB/s .

  Si 1GB consumi cam in 8-10 ore(la mine tine 1 zi) si atunci viteza nu depaseste 250 KB/s

 • CrYYSssTyy

  eu am vodafone cu 3.6mb/s si imi merge netu cu in jur de 400kb,dar dupa ce depasesc 2GB imi scade viteza in jur de 15-20kb:(…si sau in targoviste unde am acoperire 3G broadband…mai bine alegeam clicknet…asta este:P

 • THC

  Crede-ma ca n-ai vrea sa ai clicknet mobile, eu am abonamentul de 2 gb si de 3 luni de cand il am merge de kko max 15-20k.

  in afara de asta, magnificul lor "stick" in afara de faptul ca e cat china, da si erori, ba nu vrea sa se conecteze si trebuie sa ii dai drumu din nou, sau mai nou imi blocheaza laptop-ul de fiecare data cand il bag cam 5 min….

  As renunta la ei, insa in contract se stipuleaza ca daca renunti inainte de termenul agreat, trebuie sa le platesti 50% din toate facturile ramase plus 100 de euro stick-ul…asa ca mai bine platesc abonamentul inca un an jumate…

  mi-e scarba de ei…

 • neo320

  clicknet e varza nu ai acoperire dar pr vodafone nu e mai bine sa va zic si de ce:

  sint in Bacau am abonament pe vodafone de 10,70 euro cu 2 gb si vreau sa va zic ca pe 3g nu am dawnlodat niciodata cu viteza mai mare de 150 kbps. Asta cit am avut cei 2gb acum ca am depasit cea mai mare viteza e de 12kbps asta in cel mai fericit caz. nici eu nu stiu ce sa fac ce sa imi iau ca alte firme nu sunt prin zona.

 • mikuzzu

  fratilor am clicknet mobile 2 gb de doua luni si merge ca p…! viteza de 115 kbps! chiar daca depasesti traficul chiar daca nu! deci nu mai luati tepe

 • Deaconu Iulian

  Se pare ca nu ati inclus Orange in acest articol si este foarte bine ca nu ati facut-o pentru ca au vitezele melcului.O sa scriu un articol pe blog in aceste zile despre serviciul lor.

 • Allex Radu

  In primul rand acel serviciu este oferit doar pe baza de abonament si daca nu vrei sa platesti modemul va trebui sa faci contract pe doi ani.

  Cosmote Connect este un serviciu pe baza tehnologiei CDMA (aceasi ca si pe zapp) si conexiunea se face la viteza de 3.1 Mbps si dupa depasirea a 2, 5, 10 sau 20 giga de trafic in functie de abonament viteza la internet scade la 128 kbps pentru abonentele cu 2 si 5 giga inclusi, si la 256 kbps pentru abonamentele cu 10 si 20 giga inclusi.

  Preturile (cu tva inclus) sunt urmatoarele:

  Connect Now (2GB) – 7.99 €
  Connect Eco 5 (5GB) – 11.90 €
  Connect Pro 10 (10GB) – 17.85 €
  Connect Ultra 20 (20GB) – 23.80 €

  Acoperirea este urmatoarea:
  <img src="http://www.atfr.net/wp-content/harta-acoperire-cosmote-connect-zapp.png"/&gt;

  Pentru mai multe informatii: <a href="http://www.cosmote.ro/ro/connect.aspx?style=styles&ns=-10000&cid=20088#” target=”_blank”>http://www.cosmote.ro/ro/connect.aspx?style=styles&ns=-10000&cid=20088#

 • costy

  deci eu am abonament la click net si imi merge f bn,cei care ziceti ca nu va merge bn probabil nu aveti semnal indeajuns de mult in zona in care va aflati ca sa va mearga la adevarata viteza…asa am patit si eu dar l-am conectat in diferite zone si s-a vazut diferenta ….

 • tataia

  Mai sincer am clicknet mobile de ceva vreme si nu sint deloc multumit. Nu fac parte din aceia care au ceva cu Romtelecomul pentru simplul fapt ca este operatorul fost monopolist deoarece de la ai am si multe alte servicii (voce, internet fix, televiziune IPTV si VoIP) de care sint complet multumit dar internetul mobil (clicknet mobile) e pur si simplu dezastruos. In Bucuresti merge ca dial-up-ul (Rahova). Am fost la Sibiu unde mergea acceptabil (ca in Buc) Am fost la mare (Neptun-Jupiter) unde puteai sa bei un ceai pina incarca o pagina. Deci in ceea ce priveste internetul mobil eu nu as mai merge pe mina Romtelecom, decit poate dupa ce mai imbunatatesc reteua. (restul serviciilor sint OK). Asa ca am de gind sa testez si varianta de la Vodafone pentru ca prea multa reclama ii fac. Sa vad ce e de capul ei.

 • lcs

  asta e maxim am incercat la click net un speed test nici macar nu se misca acul ala de la speedtest.net :)))….rds-ul e cel mai bun fratilor….am vodafone click net zapp am avut si orange…deci cel mai bun e rds-ul da nu va imaginati download sau altele doar navigare….

  cat despre contracte au chipurile in contract o viteza minima garantata de 1kb pe sec si nu ai cum sa te duci la anpc pentru o reclamatie deci teapa…si mai am si abonament 8gb…e vcarza nu poti nici sa navigezi pe un browser…sau sa iti citesti mailul ceea ce vreAU eu sa fac….deci fugiti de internetul mobil daca nu este imperios necesar….eu il folosesc ca deh ma obliga erviciul tot timpul pe teren etc

 • eugen

  Romtelecom este de vreo luna in plin proces de extindere a retelei mobile. In acest moment va scriu de pe un clicknet mobil si merge foarte bine in Videle, Teleorman, unde i-au dat drumul de curand. Am facut teste de download pe un site de test ftp extern, cu cinci sesiuni deschise. Insumat am ajuns la 178 KB/s. Atentie la teste de ftp de pe windows, trebuie deschise mai multe sesiuni, deoarece sistemul limiteaza viteza la fiecare sesiune in parte (nu stiu de ce).
  Succes!

 • boisteanu ionut

  eu am click net mobile si sunt foarte multumit de el viteza nu scade sub 250 de kb/s si oriunde merg in zona mea am semnal full . eu va recomand sa va luati face toti bani . in comparatie cu vodafone e de 10 ori mai bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *