Uncategorized

Clicknet 12Mbps oferit NATIONAL, nu e VDSL dar e destul de aproape

Chiar cred ca cineva de la Romtelecom imi citeste blogul pentru ca tocmai explicam unui vizitator cum sa renunte la contractul de clicknet si am dat un exemplu teoretic in care spuneam ca din septembrie ma mult pe RDS ca azi am primit un apel de la Romtelecom prin care ma intreba daca doresc 12Mbps la un pret mai mic decat platesc eu acum (~40 lei fata de ~60 lei) sau daca decid sa raman la aceeasi viteza la si mai putin.

Pana sa iau o decizie pe care s-ar putea s-o recgret am intrebat ce viteza de upload include si nu a stiut sa-mi rapsunda, dar mi-a zis k o sa mai ma sune.

Avem mult de munca la blog si am sunat eu dupa cam 2 ore ca nu mai m-a sunat si mi s-a zis ca viteza de upload este de 1 Mega, cand am auzit m-am bucurat un pic deoarece este o mica bateie castigata pe frontul upload, o inbunatatire cu 50% la download (de care nu ca nu aveam nevoie, dar si 8 imi erau de ajuns).

Ce-mi spune mie acesta decizie, ceva ce am banuit si anume Romtelecom NU v-a mai extinde acoperirea VDSL.

Sunt un pic fericit de acest upgrade, mai mult sunt fericit de banii care o sa-i economisesc, nu ma asteptam sa ma lase sa reinnoiesc contractul daca nu s-a terminat inca.

9 Comments

  • Allex Radu

   Am dat doar un exemplu, astia de la RDS nu trag inca in zona mea, au fost niste nesimtiti, de 2 ani ne tot amgesc. Si daca treceam la RDS trebuia sa le platesc si cablu, iar ei au cablu mai scump decat oferta mea de 2.7 euro la care inca mai am contract, de ce sa platesc la RDS 25 lei cand pot sa platesc doar ~11 lei la Dolce si daca ink mai aveam contract de adunau.

   Chiar daca imi trageau RDS aveam de plata urmatoarele: Cablu RDS 25 + Cablu Dolce 11 + Internet RDS 39 + Telefon Romtelecom 40.

   Asa scad 20 lei de la factura si nu mai ma complic.

   Si am prelungit cu 1 an, la anul este posibil sa ma trec. La anu imi expira contractul si la dolce si voi vedea atunci. Oricum 12 mega imi ajung, uploadul 1 mega este cat de cat ok.

   Am prelungit ca nu mai aveam chef de dat 60 lei la internet si nici nu am chef sa ma duc la RDS sa mai ma amageasca inca o data.

  • Allex Radu

   La viteza nu mi se pare mai bun ca rds (poate cand o sa apuce sa traga fibra atunci o sa fie la acelasi nivel ca RDS), dar clicknet pica foarte rar si pe planul de numarul de picari pe an e cel mai bun.

 • Mihai

  Da.Aici sunt deacord.La mine nu a mai picat cred ca de 3 luni cel putin.Si atunci pentru ca se usaze un fir la stalp si ma chinuiam sa le explic lor ca nu e de la PC sau de la cablul din casa ci e ceva exterior.

  Oricum m-am amuzat cand am vazut ce angazati au pe acolo.Sun intr-o zi sa ii zic ca a cazut si netul si fixul cu 10 minute inainte.Aia imi zice ca nu are ce sa-mi faca acuma si ca sa o sun tot la numarul de la click cand nu mai merge din nou telefonul.Aham, stau un pic, vad ca nu mai zice nimic si apoi ii zic:Dar daca nu am ton eu cum sa va sun? Sta o secunda si se prinde si ea de problema si a zis ca trimite pe cineva:))

  Ma bucur ca macar operatorii se pricep:))

 • Stefan

  Am si eu o intrebare,a sunato pe tusicamea cei de la romtelecom si au facut aceasta oferta de 12 mbps si a acceptat,ia zis ca in maxim 48 de ore se va rezolva,dar dupa 48 de ore cand mam uitat erau doar 7.6mbps(initial 6.1),deaceea intreb……..Se va mai adauga sau a fost degeaba ?

  • Allex Radu

   Trebuie sa restartezi modemul ca sa sa se actualizeze (o scoatere din priza ar fi de ajuns). Daca tot ai probleme dupa ce restartezi modemul suna-i sa vina o echipa de tehnicieni sa vada din ce cauza nu s-a actualizat. Eu am 12 mega iar dupa ce am facut upgrade faceam restart la modem din 2 in 2 ore. La mine cam in 18-24 ore a intrat in efect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *