Uncategorized

Cine e fraier sa cumpere domenii ro.IM

eDomenii.ro au scornit o noua oferta de pasti:

In perioada sarbatorilor de Paste, compania GlobeHosting Romania, prin www.eDomenii.ro aduce clientilor sai noi preturi atractive pentru extensiile SLD proaspat lansate.
Asadar, in perioada 20 Martie – 30 Aprilie 2008 preturile la domeniile .ro.im, .hu.im, .eu.im scad la numai 2 euro in primul an de gazduire.

Cand am cumparat Allex.Tv m-am gandit ca acest TLD nu este asa comun desi in ultima vreme este foarte popular.

domCine este nebun sa cumpere domenii .ro.IM? Poate ahtiatii care vand domenii la suprapret, dar spuneti voi ce firma si-ar cumpara un domeniu cu o terminatie in IM care daca nu stiti vine de la "insula lu’ Peste", defapt de la The Isle of Man de care nu a auzit nici macar 0.000001% dintre romani care folosesc internetul.

Si ei le mai vand cu 3 euro fara gazduire, ar trebui sa le de GRATIS ca defapt este un subdomeniu nu un domeniu precum ar fi .com

Domeniile co.CC sunt gratis, de ce ar oferi .IM un avantaj ca ar veni de la IM (internet messenger) sau care-i spilul?

Daca ai o firma , chiar daca speli hane sau repari masini iti poti permite sa dai maxim 300 lei pe un domeniu .ro pe care il vei avea pe toata viata.

Daca sa spunem ca domeniul .ro pe care il vrei nu este disponibil atunci sa alegi un domeniu .com.ro (cum au reprezentantii unor producatori de masini),  sau .org.ro nu ro.IM.

Ii rog pe cei de la eDomenii sa mai sugereze ca sunt alternative ale domeniului .ro urmatoare domenii .ro.cm, .ro.in, .ro.br.com, .ro.asia, .ro.la, .ro.ne, .ro.bz si nu in ultimul rand domenile .ro.fraier si .ro.nebun care sigur sunt alternative la .ro.

10 Comments

 • marius

  1. La Allex.TV tu ai habar de unde vine denumirea extensiei ? Nu cred, dar iti zic eu : de la tara "lu' peste " TUVALU, pe care nici tu nici alti 0,000001 % habar nu au unde se afla pe harta.

  2. De ce ar cumpara aceasta extensie ?

  a) Pt ca .ro.im suna mai bine si i se poate da o conotatie mai buna decit ro.cc . ( Plus ca incearca tu sa cauti unde mai gasesti liber ro.ceva ).

  b) pt ca daca vrei sa vinzi cuie , lui google ii place mai mult cuie.ro.im decit eu-vind-cuie.ro

  3. Nu toti au "300 lei " sa dea pt un domeniu. In avantajul lor vine aceasta extensie cu 2 euro pe an.

 • Allex Radu

  Stiam ca vine de la TUVALU extensia, am spus ca insula lu' peste este The island of Man de unde sunt domeniile .IM, citeste cu atentie inainte sa critici.

  Si chiar dak este de la TUVALU, multi romani se asteapta sa fie .com,.net,.org sau .ro.

  Nu toti au 300lei? Daca ai o afacere care are profit lunar 1000 lei tot iti permiti, gandeste-te daca ai o afacere in cati ani isi scoti parleala daca ai plati 3E/an.

  Nu e disponibil .ro, ia .com.ro, ia .org.ro nu ro.IM

  Pun pariu ca ca gasesti disponibil cuie.org.ro fara sa caut.

  In concluzie trebie sa modific, Fraier sau Zgarcit este cine cumpara un domeniu .ro.IM

 • Gigel

  @Shobo: nu neaga nimeni posibila valoare a domeniilor .im in sine, in combinatiile alea…. (a se vedea domeniul del.icio.us). Insa… cu ro.im ce faci? Business-uri de genul noi-c.ro.im?

 • laurye

  daca ai avut chef sa critici domeniile ro.im, de ce nu ai facut fara sa precizezi cine le vinde? uite ca eu am un astfel de domenii si nu are nici un dezavantaj. am promovat un site pentru un restaurant, si concurenta intra si scria pe forumuri ca au gasit fire de par in pizza noastra. eu nu agreez si nu folosesc astfel de promovare, dar vad ca e la moda…

 • Allex Radu

  Eu nu am nici o legatura cu forumurile de care vorbesti eu doar am comentat in legatura ca aceste domenii sunt inferioare domeniilor .ro . eDomenii vand astfel de domenii.

  Sunt curious, de ce nu ai luat .com.ro sau .net.ro daca sa spunem ca domeniul pe care il cautai nu era disponibil, asfel de domenii sunt mult mai credibile.

  Spui tu ca nu are dezavantaj dar gandeste-te daca eu care sunt cunoscator in ce priveste IT am mai multa incredere intr-un site cu domeniu.ro dar un consumator care are doar cunostinte generale.

  Ia gandeste-te, tu ai cumpara de pe un site precum magazinIT.ro.im? Eu nu!

  • Allex Radu

   Daca TLD insemna Top Level Domain, ce poate insemna SLD decat Second Level Domain. Ar trebui sa te doara daca vrei sa te feresti de spam, domeniile secundare sunt raiul spamerilor si a hackerilor , daca vrei ca firma ta sa fie in Top alege TLD, daca vrei ca domeniul firmei tale sa fie suspicios de spam nu ai decat sa-ti iei ro.IM.
   Eu zic ca tot mai bine iei un domeniu mai lung .ro decat domenii .ro.im. De exemplu: termopane.ro.im arata mai rau in fata unui consumator decat termopanedecalitate.ro . Si care este ideea de a face un site decat de a atrage cati mai multi vizitatori/clienti.

   Nu zic ca nu sunt site-uri pe .ro periculoase, important este ce vede clientul majoritar, daca el te vede ca o amenintare nu e bine. Chiar daca 20% dintre clienti te vad ca o amenintare tot nu este bine. Murphy spunea ca daca exista macar o posibilitate ca ceva sa poata merge prost, va merge. Asa ca nu trebuie sa ai nici o toleranta de esec cand este vorba de timpul si/sau capitalul investit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *