Uncategorized

Cat va mai "trai" Windows XP?

windows xp Windows XP este cel mai popular sistem de operare de pe planeta iar fata de trecerea de la Windows 2000 la Windows Xp cand lumea abia astepta sa faca ugrade-ul, se pare ca nu putem spune acelasi lucru si de trecerea de la XP la Vista.

Microsoft a investit 6 ani in Vista, un OS nu foarte popular din pricina consumului excesiv de resurse care obliga majoritate consumatorilor sa-si cumpere alt computer. Iar cei care au avut preinstalat vista pe sitemul lor nu sunt fericiti foarte mult de vista deoarece le ingreuneaza destul de mult asfel computerul incat nu se simte foate mult upgrade-ul hardware facut.

Banuiesc ca Vista a fost creat pe specificatiile Intel* :

Paul Otelini: – Alo, Bil Gates eu sunt Paul Otelini, Intel CEO, am inteles ca vrei sa creati un nou sistem de operare pe nume Longhorn, nu-i asa?

Bil Gates: – Da, Longhorn e numele pentru beta, o sa gasim noi alt nume pana la lansare, cei de la marketing lucreaza la asta.

Paul Otelini: – Ce vroiam sa-ti spun, vezi ca noi nu facem destule vanzari de procesoare. Deja ii avem in target pe cei care fac upgrade cel putin odata pe an dar avem nevoie sa-i acaparam pe conservatori, cei care tin un calculator 4 ani ni casa, vrem sa-i faci sa scota cardul si sa cumpere alt calculator, sa se simta depasiti.

Bil Gates: – Cu ce pot sa te ajut?

Paul Otelini: Adaugati si voi mai multe procese in vista nu conteaza ce fac ce nu fac sa fie acolo, sa ingreuneze sistemul asfel incat sa fie obligati sa faca upgrade. Si vezi ca avem parteneriatul ala cu NVidia, vezi pune si tu un desktop 3d ca sa scoata consumatorul o gramada de bani din buzunar.

Bil Gates: Am inteles, atceva ce mai putem sa facem?

Paul Otelini: Bine ca mi-ai amintit, fa si tu un program de banchmark cu care consumatorul sa-si verifice calculatorul si sa observe ca e timpul sa-l arunce la gunoi. Si vezi ca mai avem niste procesoare din generatia mai veche pe stoc, pune si tu in programul ala de Banchmark ca merge perfect Longhorn cu aceste procesoare, poate faci dupa o versiune de longhorn asa de proasta incat sa nu o cumpere nimeni si zici ca merge Vista pe procesoarele acelea, chiar daca merge doar cea mai slaba versiune.

Bil Gates: Si noua ce ne iese?

Paul Otelini: Pe langa perteneriatul nostru veti mai primi ceva extra, ce zici?

Bil Gates: Super, ce ne pasa noua de consumatori, important este sa facem bani.

Sa revin la XP, el nu va mai fi preinstalat pe sisteme dupa 30 iunie 2008. Microsoft va stopa vanzarile de xp pe 31 ianuarie 2009.

*Discutia este una ipotetica, dar nu cred ca este departe de adevar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *