Uncategorized

Cartela sim minune

De cand am scris articolul acesta au mai aparut si alte servicii de Roming ca Vodafone Passport (disponibil atat clientilor Romania – care locuiesc in Ro, cat si clientilor din alte tari unde este disponibil Vodafone) care ofera avantaje in roaming aplicand o taxa de conexiune si apoi un tarif pe minut rezonabil.

Exemplu:

Te afli în Spania, foloseşti reţeaua Vodafone Spania şi ai un abonament Vodafone 50 Simplu. Beneficiezi de următoarele tarife (cu TVA):

 • pentru un apel de 3 minute efectuat către un abonat din România vei plăti:
  0,93 EUR (taxă conectare apel) + 0,1364 EUR (tarif standard pentru abonamentul Vodafone Simplu) x 3 (durata apelului) = 1,3392 EUR (TVA inclus), adică un tarif mediu de 0,4464 EUR pe minut (TVA inclus)
 • pentru un apel de 10 minute efectuat către un abonat din România vei plăti:
  0,93 EUR (taxă conectare apel) + 0,1364 (tarif standard) x 10 (durata apelului) = 2,294 EUR (TVA inclus), adică un tarif mediu de 0,2294 EUR pe minut (TVA inclus)
 • pentru un apel de 5 minute primit din România vei plăti:
  0,93 EUR (taxă conectare apel), adică un tarif mediu de 0,186 EUR pe minut (TVA inclus)
 • pentru un apel de 10 minute primit din România vei plăti:
  0,93 EUR (taxă conectare apel), adică un tarif mediu de 0,093 EUR pe minut (TVA inclus)

Cu tarifele standard de roaming Vodafone World plăteşti 0,434 EUR/minut, cu TVA, pentru apelurile efectuate şi 0,1364 EUR/minut, cu TVA, pentru apelurile primite.

Eu cred ca ar fi mai avantajos sa platesti 0.93 taxa de conectare plus tariful standard daca dai putine apeluri de lunga durata, de exemplu daca dai 1 apel pe zi sa vorbesti cu familia 5-10 minute, daca dai apeluri multe si de scurta durata nu este avantajos petru ca practic dai minim 1 euro pe apel.

—————

Update: United mobile nu mai au cartela sim, dar va recomand altele.

Nota. Daca site-urile de mai jos nu par legitime si iti este frica sa incerci, atunci incerca http://airbalticcard.net/ este detinuta de o companie aeriana Air Baltic, mai legitima nu se poate. Tarifele sunt mai mari daca au un avantaj daca iti ei mai multe cartele cand pleci in vacanta in afara ca puteti sa vorbiti intre voi cu doar 20 euro centi / minut, nici o alta cartela nu ofera asa ceva.

1) TravelSIM Card + 50 euro credit= 59 euro cartela

Roaming Gratis in 76 tari

Exemplu Tarif: Spania > Romania / Spania > Spania / Romania > Spania / Romania > Romania : 39 euro centi / minut

2) WorldSim The WorldSIM™ Multi IMSI Sim Card + £10/$15 call credit = €43.59 cartela

Roaming Gratis in 90+ tari

Exemplu Tarif: Zona 1 > Zona 1 : 27 euro centi / minut

3) Free 2 Romaning MultiIMSI Free2RoamSIM 10 lire credit initial = 10 lire UK

Roaming Gratis in tarile acestea.

Exemplu Tarif: Spania > Romania / Spania > Spania / Romania > Spania / Romania > Romania : 32 euro centi /minut

4) 0044 credit initial 5 lire UK, 1999 lire UK cartela.

Roaming gratis in 70 tari

Tarif local si international incepand cu 0.30 lire UK /minut

Atentie: Serviciile nu sunt verificate, atentie la cumpararea cu cardul de credit fiti siguri ca pagina este securizata https:// cu certificat inainte sa va scrieti cardul. Eu nu sunt responsabil daca unul din serviciile presentate nu este legitim.

—————

Daca esti un turist care se plimba prin lume de cel putin 2 ori pe an ai dori sa poti sa comunici cu familia sau cu cei de la birou, care sunt optiunile daca spre exemplu  pleci in Germania ai optiunile:

 • Sa iti folosesti abonament se spunem de la vodafone si vei plati 49 euro centi daca suni in Romania sau in Germania si 24  euro centi daca te suna ei.
 • Sa cumperi o cartela sim locala pe care platesti aproximativ 20 euro, de pe care iti poti suna prietenii din Germania cu 5 euro centi pe minut daca sunt in reteaua Vodafone Germania si cu 25 euro centi daca sunt in alta retea. Ai economisit bani pentru apelurile cu Germania, dar cei din Romania acum nu stiu cum sa te contacteze si nici nu stii sigur daca de pe acesta cartela poti suna in Romania si nu stii la ce pret, poate costa chiar mai mult de 49 euro centi, deci nu ai economisit prea mult.
 • Sa folosesti “cartela sim minune” de la United Mobile.

Sa dezvoltam mai mult, acesta cartela in primul rand iti da voie sa-ti alegi moneda in care vrei sa folosesti cartela, poti alege dintre Dolar, Euro sau Lira Sterlina.

Cat costa? Depinde ce moneda iti alegi cartela costa, 39.90$, 29.90€ sau19.90 GBP.

De ce este speciala acesta cartela? Cu acesta cartela poti primi apeluri in roaming gratis in 80 de tari, in aceste 80 de tari este inclusa intreaga Europa si poti suna in intreaga europa cu 29 centi.

Acesta cartela o poti incarca pe internet folosing Moneybookers, Paypal si carduri speciale pentru internet.

Dezavantajul este ca acesta cartela are un numar din alta tara incepand cu +44 (United Kingdom) sau +423 (Liechtenstein) dar daca cei care te suna au abonament Romtelecom te pot suna cu 30 de euro centi pe minut.

Chiar ma gandesc sa-mi cumpar o cartela United Mobile, imi place ca nu expira daca nu bagi credit pe ea, chiar daca plec o data la 2 ani in afara tot o pot folosi, eu imi voi alege un numar de Unied Kingdom ca e cool.

united mobile

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *