BCR Internet Banking 2.0 GRATIS

BCR a scos pe piata un cont curent pe care daca vrei poti sa-l administrezi pe internet si automat odata cu contul curent in sistem ti se vor adauga si alte conturi pe care le ai la BCR, cum ar fi cele pentru cardurile in lei si/sau in valuta.

Fata de atentatul precedent, unde tranzactiile puteai sa le faci numai daca ai instalat un porgram pe calculator care avea plug-in-uri doar pentru Internet Explorer (Daca aveai Mac sau Linux nu puteai sa faci nici o tranzatie), noua interfata web 2.0 este mult mai usor de folosit, nefiind nevoie sa te loghezi completand ditamai tabelul de informatii precum contul IBAN pe care putini il stiu pe dinafara si in plus merge perfect in browserul Mozilla Firefox care este cross-platform (poti sa-l utilizezi pe majoritatea sistemelor de operare).

Ce poti sa faci dupa ce ai asteptat 2 saptamani si ai primit acasa lista cu username-ul si parola?
Sa te duci la banca si sa iei o foaie cu coduri TAN. In loc sa-ti dea in custodie un generator de coduri Vasco Token, care oricum putea fi crackuit, iti dau o lista de coduri pe care poti sa le introduci la logare pe langa username-ul si parola.

De fiecare data cand te loghezi trebuie sa bifezi codul TAN folosit pe hartie pentru ca oricum nu poate fi reutilizat.
Update:Codurile TAN se folosesc de fiecare data cand faci o tranzactie si doar prima data cand te loghezi si-ti schimba parola.
Dupa ce ai utilizat toate cele 50 TAN-uri cu ultimul puteti genera o alta lista de TAN-uri care probabil va fi intr-un pdf care puteti sa-l printati.

Confuzii: Ei fac confuzia intre PIN (Personal Identification Number) ce poate fi doar un numar si Parola care poate fi alfanumerica. Este adevarat ca la inceput PIN-ul este un numar dar el poate fi schimbat cu ce parola doriti voi. Atunci cand vedeti “schimba PIN”, sa adaugati o parola din litere si cifre, nu numai din numere.

Dupa ce te-ai logat ce poti sa faci plati in lei si valuta, sa schimbi lei in valuta si invers, sa faci depozite, sa verifici soldurile si sa generezi extrase de cont in cateva secunde, sistemul automat iti genereaza si un pdf, in caz ca vrei sa printezi; Platile la furnizori necesita o conventie semnata intre tine si banca pentru fiecare furnizor in parte, asta nu insemna ca iti ia automat din cont, ci ca poti sa platesti numai atunci cand doresti.

Cea mai buna parte este ca eBCR, sistemnul de Internet Banking al BCR este GRATIS, nu se percepe nici o taxa de mentenenta anuala iar comisionele sunt mai mici decat daca v-ati duce la ghiseu sa faceti aceasi operatiune. Daca doriti sa aveti operatiuni in plus si mai multi useri pe diferite nivele de responsabilitate, au si un serviciu de internet banking cu taxa, 12euro/an.

Avand in vedere ca alte banci au sisteme de internet banking care fie au cost mare de mentenenta fie au interfata greu de folosit, eu as spune ca eBCR se va inpune pe piata romaneasca.

Pentru mai multe detalii intrati pe site-ul BCR.

12 Responses to BCR Internet Banking 2.0 GRATIS

 1. Emil_D says:

  Folosesc e-BCR si doresc sa fac 2 observatii:

  1. Codurile TAN sunt folosite doar pentru autentificarea unei tranzactii sau a unei operatii (cum ar fi schimbarea PIN). Codul TAN nu este folosit in procesul de logare.

  2. Pentru schimb valutar nu poti folosi ca sursa, un cont care are atasat un card de debit (salarii), desi toate celelalte operatii sunt posibile. Probabil, pentru operatii cu valuta este necesar un cont curent – care insa presupune alte costuri.

  Toate cele bune….

 2. Allex Radu says:

  Da, ai dreptate decat prima data cand m-am logat mi-a cerut codul TAN, am crezut ca este o cookie care a retinut TAN-ul.

  Mie mi-au facut in 30 secunde un cont curent si nu am platit nici un ban, probabil este o taxa modica anuala de administrare de aproximativ 6 lei.

 3. Ady says:

  Nice and useful …danke 🙂

 4. alexz says:

  si de unde iau Internet Banking 2.0? sper sa nu fiu patetic ,dar informatiile pe care le-am primit de la banca imi reamintesc k sunt roman 😀

 5. Allex Radu says:

  Ai putea de la orice sucursala BCR sau la alta banca care ofera Internet Banking dar cel mai probabil alte bani te vor taxa pentru acest serviciu.

  Daca ai drum intr-un oras mare sau daca esti in Bucuresti este de indicat sa te duci la o sucursala mare (daca esti in bucuresti ar fi bine sa te duci la sucursala de la Universitate) acolo nu o sa te priveasca ca si cum nici nu au auzit de acest serviciu sau cere sa vorbesti cu "managerul" la o sucursala mai mica si explica ceea ce doresti.

  Ceea ce doresti este si anume "Serviciul de Internet Banking e-BCR" sau "e-bcr+" dak vrei sa dak bani.

  Eventual printeaza pagina asta http://tinyurl.com/ebcr-ro (te duce la o pagina de pe bcr.ro)

  Se poate ca la alte banci precum ING sa fie o procedura mai usoara dar te va costa si dak nu folosesti asa de des acest serviciu nu merita sa dai banii.

 6. Corneliu says:

  Pentru persoane juridice e valabil? Ca doar asa m-ar intersa. Ce-mi poti spune despre asta? Multam. Fain articolul si bun.

 7. Allex Radu says:

  Da, este valabil http://tinyurl.com/e-bcr-micro (era prea lung linkul).

  Pentru mai multe informatii iti recomand sa suni la urmatoarele numere de telefon: 0801.0801.227 apelabil din reteaua de telefonie fixa, taxabil la tarif local, 021/407.42.00 apelabil din orice retea, sau *0801227 apelabil prin intermediul serviciului Vodafone EasyDial.

 8. Alex says:

  Nici nu se compara cu serviciile oferite de ING Bank. Toate tranzactiile se desfasuara in timp real pe Internet. Cash In / Cash out la bancomate vizibili instant pe Internet.

 9. "Sistemnul de Internet Banking al BCR este GRATIS" – GRESIT

  Eu platesc 4,99 RON pe luna.

  • Allex Radu says:

   La data la care am scris articolul Internet Bankingul era gratuit. De atunci multe s-au schimbat in special dupa ce banca a fost cumparata.

   Eu "fac banking" cu Banca Romaneasca acum care are Internet Banking-ul absolut gratuit.

 10. Mihaela says:

  Buna.Mi-am facut card de student la Bcr si mi-au dat un token.Mi-au spus ca pot sa imi vizualizez contul de acasa d p net,dar nu reusesc sa imi dau seama cum sa il folosesc.:)Imi poti explica exact cum trebuie sa fac sa imi vad contul si ce bani am pe card?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *