Am trecut blogul pe gazduire GoDaddy E.U.

Am mai scris intr-un articol despre istoria domeniului meu si prin ce servicii de gazduire l-am trecut asa ca nu mai repet.

In acel articol spunea ca serviciul de gazduire HostMonster.com a fost cel mai bun serviciul de gazduire pe care l-am avut vreodata. Va spun ca acea afirmatie ramane valabila.

Va intrebati de ce am migrat de la “cel mai bun host pe care l-am avut vreodata”, motivele includ viteza si pretul.

Cand m-am trecut initial pe hostmonster mi s-a oferit un pret promotional de 5.95$ pe luna dar dupa ce perioada initiala de contract s-a sfarsit a trebuit sa platesc 9.99$/luna pentru perioare de 3-6 luni si 8.99/luna pentru perioada de 1 an.

Este adevarat ca pentru banii acestia primem o multime de beneficii, dar practic nu aveam nevoie de tot felul de scripturi si de trafic nelimitat doarece blogul este optimizat sa consume cat mai putin trafic, dar nici prea putin trafic incat sa-mi spice blogul pana la sfarsitul lunii daca depasesc traficul.

M-am uitat si la planurile romanesti de gazduire si la cateva site-uri de prin UK si irlanda si nu am reusit sa gasesc un plan mai bun pentru nevoile mele decat godaddy.

Gazduirea in Romania este atat de scumpa de zici ca serverele sunt poleite cu aur.

Godaddy EU Sunt multumit cu planul Deluxe care chiar daca platesti la luna nu platesti mai mult de 6.99 iar daca faci contract pe 1 an sau 2 ani primesti discounturi de 5 respectiv 15 procente si gasesti si coduri promotionale de reducere 20% (in plus fata de reducerea de 5/15%) pe paginile podcasturilor pe care le sponsorizeaza ei precum revision3.com/godaddy si ca bonus ei au si servere in uniunea europeana (in Amsterdam am afat dupa ce am facut un IP whois) deci voi uploada si voua vi se va incarca blogul foarte repede fata de vechiul host care avea centrul de date in Statele Unite.

Ce am primit cu noul plan Godaddy Deluxe? 150GB spatiu pe HDD, 1.5TB trafic, 500 adrese e-mail cu spatiul total de 500MB, 25 de baze de date Mysql a cate 1GB, posibilitatea de a gazdui domenii nelimitate, subdomenii nelimitate, SSH si multe alltele.

Ce nu-mi place la dodaddy este totala dezorganizare si lipsa de control panel cu care m-am obisnuit si anume cPanel.

La goDaddy (fata de cPanel) este ca si cum te-ai scarpina la urechea dreapta cu piciorul stang asa de incurcat. Mi-a luat cateva ore bune pana sa ma obisnuiesc cu workflow-ul la godaddy.

La Hostmonster toate erau la indemna organizate, vroiai sa faci o adresa de e-mail apasai pe e-mail creai o adresa e-mail puneai parola de 2 ori si gata, la godaddy trebuie sa te duci pe pagina de e-mail si traficul total de 500MB este divizat in 5 credite de cate 100MB si ca sa faci o adresa de e-mail trebuie mai intai sa folosesti un credit si apoi faci adrese de e-mail in spatiu ala de 100MB iar daca vrei sa folosesti tot spatiu de 100MB si sa mai faci inca o adresa de e-mail trebuie sa folosesti alt credit.

Si la godaddy pentru ca are e-mail-ul pe un server, mysql pe alt server si asa mai departe nu iti da senzatia aceea instantanee cand faci o baza de date de exemplu. Cand faceam o baza de date pe hostmonster cand apasam butonul de creare se facea instant la godaddy iti arata pending (in asteptare) si trebuie sa astepti cam 1 minut pana iti creaza baza de date.

E un conpromis. Dupa ce se termina anul acesta de gazduire voi lua in consideratie migrarea inapoi sau poate gasesc un serviciu cu cpanel sa-mi ofere beneficii similare la un pret similar, poate tot in Uniunea Europeana.

Daca sunteti vizitatori fideli ai blogului lasati un comentariu si spuneti-mi daca ati observat ceva schimbat la viteza de incarcare a paginilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *