Uncategorized

Allex Radu LIVE – Scurt istoric

Pentru cei care nu stiu ce este Allex Radu LIVE o sa descriu in cateva randuri.

In vara acesta m-am gandit la o emisiunea in direct saptamana care sa fie atasa de blogul meu ATFR.net, in vara acesta am emis un episod sambata la ora 16 ca test si de atunci am vrut acesta emisiune, dar m-am hotarat abia in luna noiembrie sa emit.

logo_bigDe unde totul a inceput: Prin anul 2007 (mai specific Noiembrie 2007) am decis sa creez unul din primele podcasturi audio romanesti, cu numele Techy Week (chiar si cumparasem domeniul TechyWeek.com), planuisem aceste podcasturi cu un cohost (varul meu – care nu-si vrea numele pe internet) – Sub pseudonumele  de “Mos Martin”, emisiunea era despre stiri IT.

Nu imi amintesc sa fi postat mai multe de trei episoade, pe HDD mai am inca doua episoade Techy Week, daca vreti sa va dati seama cum ma auzeam atunci puteti sa descarcati primul episod aici.

La doua saptamani a inceput emisiunea Allex Radu Weekly, doar cu mine, fara cohost, prima data audio, apoi video in calitate DV pentru ca am zis ca e mai usor de editat, apoi in calitate HD pentru ca daca tot filmam, sa am cea mai mare calitate posibila ce camera o oferea.

Problema cu Allex Radu Weekly era ca a fost o emisiune “regizata” in care citeam dupa prompter (monitorul meu cuplat la un laptop), iar multa lume a detestat acest lucru despre emisiune si poate probabil ca ma uitam nu stiu cum la camera pentru ca nu aveam promter profesional si monitorul meu era plasat fie sub fie despra camerei.

Dupa aproximativ 4 saptamani am trecut de la fundal din hartie de impachetat de la librarie in fundal video digital chroma key realizat cu un cearsaf 100% albastru si multa lumina, o gramada de lumina, realizata prin 3 spoturi fiecare de 500 wati, nici nu-mi mai imaginez cum se misca contuarul cand filmam emisiunile.

Si poti sa spui ca nu era mare lucru cand emisiunea era de aproximativ 5 minute, dar problema era ca pentru 5 minute iesite bine filmam aproximativ 1 ora.

Dupa 18 episoade am renuntat la Allex Radu Weekly pentru ca aveam consumuri mai mari decat profituri, prea multa munca cu editare Chrome Key si, atunci nu existau programe romanesti de afiliere.

Pentru a vedea episoadele Allex Radu Weekly apasati aici.

Acum Allex Radu LIVE este o emisiune in direct in fiecare Sambata de la ora 16:00 pe www.atfr.net/live .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *